Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trojsklo s maximálními solárními zisky

Náš dům využívá solární zisk při starých dřevěných oknech tím, že vnitřní okna (která jsou na jih) otevřu při slunečních dnech a v místnostech dosáhnu teplotu až 20st. Termostat vypne. Byt se prohřeje , pak zavřu vnitřní křídla. Pokojový termostat zapne až pozdě večer. (akumulované teplo)
Tímto dosahuji, že máme spotřebu plynu cca 1900 max 2200m2 za rok. Nerad bych o tuto výhodu přišel paradoxně tím, že se budeme honit za maximální tepelnou izolací u trojskel PROFI Line U= 0,7 W/m2/K a na jaře a podzimu budu (těchto dnů je nejvíce v Brně jako nyní kolem +3st až -7st) muset více topit (efekt solárního zisku asi ztratím) protože okna jsou pokovená a světlo se odráží a tudíž neprostupuje do místností.
Potřeboval bych k tomu podrobnější vysvětlení.
Pokud tedy chci maximální izolaci a součastně maximální solární zisky doporučuje se, abych si vybral Trojsklo se zvýšenými solárními zisky. Jak ale poznám, že takové trojsklo v dodaném okně opravdu je. V nabídce mi dodavatel uvádí tabulku, tepelných vlastností dle EN 410 a ISO 9050, kde je celá řada tepelných činitelů. Ale parametr g(celkový činitel prostupu sluneční energie ) je uveden v jedné položce a to
35 (pod EN410) a 33 (pod ISO 9050).
Budou tyto parametry řešit náš problém, solárního zisku, který jak jsem již uvedl dosud využívám u kastlových oken otevíráním vnitřních křídel?

Předmět Autor Datum
Přesklení a přetěsnění stávajících kastlových oken nepřipadá v úvahu? Případně koupě nových, opět ka…
zoul 26.01.2011 10:58
zoul
Zdravím, já si stavím pasivní domek v Rousínově, a zrovna jsem instaloval okna. Po nastudování metrá… poslední
Ladis01 03.03.2011 17:15
Ladis01

Zdravím, já si stavím pasivní domek v Rousínově, a zrovna jsem instaloval okna. Po nastudování metráků informací od prodejců, internetu, zahraničních zkušeností, jsem nakonec zvolil tuto skladbu: okna plast Trocal 88+, trojsklo ve skladbě TRIC4/18/PC4/18/TRIC4. Mení to standartní sklo, je speciálně navrženo pro tyto solární zisky - PlanibelTRI. S okny ovšem výrazně souvisí faktor stínění v letních měsících, to jsem řešil venkovními žaluziemi. Zatím ve výstavbě, ještě nebydlím, ale věřím že to bude perfektně fungovat.
vladimirkubicek[zavináč]seznam[tečka]cz

V zájmu osobní ochrany provedena protispamová úprava e-mailové adresy (sHpy00n)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru