Předmět Autor Datum
http://pc.poradna.net/q/view/599402-nova-tv-plazma -ci-led
Henessy 03.01.2011 17:21
Henessy
Je to jen o preferencích jednotlivce a jeho peněžence. Jako vyloženě nenáročný TV divák (ale homevid…
L-Core 03.01.2011 18:53
L-Core
když máš rozhodnuto o velikosti tak proč ji neuvedeš? Protože pokud jsi rozhodl třeba 82 cm tak mysl…
Alf 03.01.2011 22:58
Alf
plasma - dobíhající technologie, z důvodu spotřeby nevyhovující, velký problém vypalování obrazu (i…
PN 04.01.2011 08:27
PN
Už zase je to tady, nezlobte se na mne, ale nechápu proč pořád dokola lidi strašíte spotřebou plasmy…
Schizo 04.01.2011 20:58
Schizo
Koupil jsem si plasmu... a to z těchto důvodů: 1) černá je černá 2) dobrý obraz i pokud memáte full…
sobtik 05.01.2011 15:12
sobtik
Tak a jsem tady jako další obhájce plasmy mám 2 roky panáka 107 ůhlopříčku.Mám jí zapojenou v měřáku… poslední
ekr 05.01.2011 15:37
ekr

když máš rozhodnuto o velikosti tak proč ji neuvedeš? Protože pokud jsi rozhodl třeba 82 cm tak myslím, že tak malinkatou plazmu neseženeš. A co peníze? Buď koupíš levnou kvalitní plazmu (106 a více cm) která bude mít spotřebu zhruba stejnou jako LCD nebo připlatíš podle hesla "nechci slevu zadarmo" na LCD s LED podsvícením a budeš 10 let čekat až se Ti vrátí cenový rozdíl a začneš spořit. Tedy pokud si do té doby nekoupíš něco modernějšího. Prostě na spotřebu se vykašli, a jestli si dosud koukal na CRT tak prostě počítej 20-100W navíc. Přesvědč je v prodejně ať Ti pustí běžný TV program. Tuhle jsem koukal na nějaký Philips, asi 37000 stála, měli tam puštěnou novu nebo primu a asi tak na 5 metrů to bylo něco šíleného.
A úhlopříčku - kup o "číslo" větší než na kterou si myslíš tedy místo 82 třeba 94 místo 94 vem 102 místo 102 106...

plasma - dobíhající technologie, z důvodu spotřeby nevyhovující, velký problém vypalování obrazu (i když výrobci tvrdí že vyvinuli funkce chránící před tím, není to pravda, v praxi ověřeno u všech modelových řad LG, Samsungu i Panasonicu).
Výhoda: při nízké kvalitě vstupního signálu tolik nevyniknou nedokonalosti obrazu jak na LCD. Ale podle mně nebrat.
LCD - 100 Hz, klasické LCD má spotřebu rozumnou, obraz vynikající. Asi bych se ale vyhnul levným LCD TV (od LG všechny, od Samsungu série 5 a níž, od Panasonicu všechny a od Sony levná) LCD bych koupil z důvodu ceny.
LED-LCD - momentálně hit, nejnižší spotřeba, obraz stejný, mnohdy o malinko lepší než u klasických trubicových LCD. Krásný design, tenká TV (v prodeji je třeba i 1cm tlustá) běžně kolem 2,5 - 3,5 cm (Sony Panasonic 5-6 cm). LED TV bych koupil kvůli designu, spotřebě a současné prestiži.

Pokud si ale budete chtít pořídit TV s úhlopříčkou víc jak 120 cm, tak Vám asi nic jiného nezbude, než plasma. Bohužel.

Tolik doporučení mého přítele, znalce a bývalého prodejce TV.

Už zase je to tady, nezlobte se na mne, ale nechápu proč pořád dokola lidi strašíte spotřebou plasmy ? Ano v počátcích byla velká, dá se říci proti CRT obrovská, ale ty časy jsou ty tam, stejně jako nepříjemné zahřívání a s tím spojené chlazení = HLUČNOST !!

Jednoznačne tvrdím, že průměrná spotřeba plasmy 13 generace, či dokonce Neo PDP technologie od Panasonicu je naprosto srovnatelná s LCD při stejné úhlopříčce .
Nezapomeňte, že u plasem se musí udávat max. spotřeba a ta se značně liší od průměrné a to dle světlosti zobrazované scény.U LCD je spotřeba stále stejná po celou dobu odběru .
To samé s vypalováním obrazu, ANO nikdo to zatím nedotáhl do konce, ale aby se obraz vypálil, to by musel dotyčný ( jak sám píše nenáročný divák )dozblbnutí koukat na jeden a ten samý program, aby se tam vypálilo LOGO TV, nebo na teletext, či pařit hry .
Vyzvednot takovou malichernost ( nízkou kvalitu vstup. sig ) jako výhodu a nezmínit se o HLAVNÍCH přednostech Plasem, my přijde krajě nefér .

takže
:1) Po klasických CRT TV má plasma jednoznačně nejlepší podání obrazu, bez debat.

:2) Zobrazení černé je opravdu černá a né parodie na odstíny šedé ( beru v potaz LCD s TN technologii, kterých je na trhu 99% a o vynikajícím obrazu nemůže být absolutně řeč, již z principu stále svítícíchb trubic )

:3) Fantastické pozorovací úhly a to je realita a né bláboly výrobců LCD o 170°, to je sen TN technologie a to se nebavím o pozorování TV mírně zespoda, (při pohodě v leže na gauči ) nebo nedej bože ze stoje !! Obraz se pak úplně neguje, tmavne a ztrácí jas i kontrast .

:4)Prakticky nulová odezva ( právě to je největší bolet LCD, právě proto se používá naprosto nedostačující TN technologie, ale má " rychlou " odezvu. Údaje výrobců jsou nehorázně lživé, stačí se podívat na jakýkoliv test a budete zírat, že z uváděných 2ms, je rázem 20 !!! Udávají pro ně výhodnější změnu černá/černá, ale realita je šedé/šedá a tam je kámen úrazu.
U posdtatně lepších technologií LCD ( IPS, PVA, MVA...) je však právě tato odezva naprosto tragická a také jsou tyto LCD značně drahé.

A nakonec, právě že bohudík, že je plasma plasmou. Netvrdím, že je plasma bez negativ, ale rozhodně není tak špatná jak jste ji vy vylíčil .
Byl to jen váš názor, tohle je ten můj . Já osobně bych si LCD pořídil jako druhou TV manželce do kuchyně, jinam ani omylem .

Koupil jsem si plasmu... a to z těchto důvodů:
1) černá je černá
2) dobrý obraz i pokud memáte full HD zdroj signálu.
3) vynikající pozorovací úhly jas a kontrast, které u LCD a LED najdete až ve velmi vysoké cenové hladině
4) v zimě si můžete přitopit :-) (ale to je spíš vtip) Mám nastavený nízký jas panelu a tak je i nízká spotřeba.
5) naprostá spokojenost.

Vlada

Tak a jsem tady jako další obhájce plasmy mám 2 roky panáka 107 ůhlopříčku.Mám jí zapojenou v měřáku spotřeby a je tam za tu dobu co jede průměrnou spotřebu 125 W .Opravdu černá je černá proto že jí nemusí plasma zobrazovat ale prostě v těch místech se vypne podsvětlení.Čili proto černá :-).Mám jenom hd redy nevydím důvod lepšího rozlišení mám satelit skylink před tím jsem měl cigi tv i když se nedá datový tok srovnat ani sky nemá problém.Na co chcete koukat v plném rozlišení na těch pár věcí co jsou natočené,necháme se překvapit novýma technologiema.Co jede převážně v telca staré blbosti natočené snad na 8 mm filmu.Je to hudba budoucnosti,jak blu rayko tak vysokorychlostní ppřenos dat jako přes co to pojede .Znám plno lidí co maj ful hd a připojené skartem za 30 kč a jak jim to prý fajně hraje si libujou.
Každý si nakonec koupi sám o chce ,já se tady taky ptám jakou lednici koupit no a koukněte jak to v mém vlákně vypadá taky se asi nic nedozvím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru