Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem smaltování

Dobrý den
chtěl bych se vás zeptat jestli se dá smaltovat doma
v obchodě jsem se díval že se smalt prodává v pixle od barvy, pořádně jsem se ještě o tom neinformoval jen je mi jasné že to bude něco jako komaxik (technologicky postup)
jde mi o to že mám vanu která mi vyhovuje tvarově a už se těžko shání ale je trochu zašla a kousek je i odlupnutého smaltu tak jsem přemýšlel na nějaké rekonstrukci... díky za odpovědí

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Smalt doma neprovedeš - pouze můžeš koupit speciální barvu na opravu odloupnutého místa. Jedině reno… nový
Henessy 03.01.2011 15:38
Henessy
My jsme na vaně na baráku měli snad už tři vrstvy všelijakých patlanin, všichni se dušovali, že ti p… nový
JoDiK 03.01.2011 17:53
JoDiK
Dobrý den, já bych se k tomuto tématu ráda zeptala, zda někdo nevíte, zda můžu doma (teda na táboře)… nový
ho.zu 14.03.2017 14:14
ho.zu
Jedine potravinárska, dvojzložková farba. Osobne natieram náčinie na výrobu vína (mlynček, preš, pál… poslední
Nuda 14.03.2017 14:27
Nuda

Smalt doma neprovedeš - pouze můžeš koupit speciální barvu na opravu odloupnutého místa. Jedině renovace speciálními nástřiky od renomované firmy např jak uvedeno výše. Ale ani ty to nedělají smaltováním čili nanešením roztavené křemičité vrstvy na povrch obrobku.

My jsme na vaně na baráku měli snad už tři vrstvy všelijakých patlanin, všichni se dušovali, že ti před nima to museli pokazit, že to nevydrželo...
Dovolím si tvrdit, že sloupnutý nebo zašlý smalt na vaně opravit nejde, nikdy to nevydrželo dýl než rok.
Teď je tam umělohmotná vložka, protože v paneláku jsme vyfasovali snad desetiletou vložku, která je stále ve formě. Tohle řešení evidentně funguje a nenadělá se při její instalaci tolik bordelu jako při obrušování (zdrsňování) původního smaltu rozbruškou před natíráním.

Jedine potravinárska, dvojzložková farba. Osobne natieram náčinie na výrobu vína (mlynček, preš, pálenica, hrnce, apod.) týmto xindlom.
http://www.efarby.sk/epoxidova-farba-na-vane-tuzid lo-p770

Vydrží do 120°C potom začne byť elastický a vláčny.

Epoxid z pixle sa neriedi iba sa pomieša s čírym tužidlom. Dobre sa roztiera, nezanechá línie štetca po vlase, rozlieva sa po nátere, kopíruje nerovnosti. Tuhne pri cca po 30 minutách pri 25°C, je treba natierať svižne, alebo zarobiť farbu v menších množstvách. Ak je teplota pod 15°C tuhnutie sa o niečo spomaľuje.

Náter má lesklý a absolútne hladký, neporézny povrch, nešpiní sa, znesie tekuté čistiace prostriedky, čisté Savo, 30% kyseliny.
-------------------------
Smalt sa doma nedá vyrobiť lebo je to prášková farba s pigmentom, ktorá sa pri vysokej teplote v peci pri teplotách 900-1.200°C zapeká a vypaľuje na metale.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru