Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posunutý šamot

Dobrý večer,

Při přikládání polen do kamen romotop, jsem si všiml že šamotové desky jsou v rohu asi 0,5cm od sebe (už asi z obchodu) tzn. že oheň se dostával na plášt. Vyndal jsem šamot a to místo je pochopitelně opálene a na dotyk drsné. Chci se teda zeptat, než ten šamot srovnám zpátky jestli by se to mělo natřít, třeba barvou ve spreji? Kamna jsou nová, topí se v nich asi 7 týdnů. Ještě podotýkám že desky nejsou od výrobce spojeny žádným lepidlem nebo tmelem, jen by měli být přiraženy k sobě. Na reklamaci toto asi nebude. Děkuji.

http://img146.imageshack.us/img146/7425/pc270079.j pg

http://img502.imageshack.us/img502/1241/pc270089.j pg

Předmět Autor Datum
dobrý den, mám to u krbových kamen WERNER, úplně stejné. V rohu mezera cca 1cm. Topím v nich již dru…
pařez 28.12.2010 10:01
pařez
Nadruhé straně to je přiražené k sobě ale stejně jak to není vyspárované tak plech je pod tím šamote…
MS 28.12.2010 10:12
MS
Nebuď z nejakej medzery vystresovaný. Plechy majú relatívne veľkú tepelnú rozťažnosť a MUSÍ tam byť…
Joseph 28.12.2010 12:20
Joseph
Tady šlo o to, že v rohu k sobě nepasovaly dvě šamotový desky, takže oheň se mohl dostat na plášť a… poslední
MS 28.12.2010 14:42
MS

dobrý den, mám to u krbových kamen WERNER, úplně stejné. V rohu mezera cca 1cm. Topím v nich již druhý rok. Teď na výstavě zaměřené na topení, která byla koncem roku v Praze, jsem koukal na několik kamen bylo to tak taky. Ptal jsem se přímo ve stánku Werner, tam mě technik dal e-mail na sebe abych mu poslal fotky, že je obchodník,ale že odpověď najde u technika. Bohužel jsem mu ještě nepsal,vzpoměl jsem si ne to až teď když jsem četl váš příspěvek.

Nadruhé straně to je přiražené k sobě ale stejně jak to není vyspárované tak plech je pod tím šamotem trochu opálený i když samozřejmě ne tolik jako na té druhé straně. Ke kamnůn jde koupit nová sada šamotu ale nikde neuvádí že by se to mělo spárovat, tak nevím. Zkusím to přirazit k sobě, protože jak jsem koukal bylo to evidentně posunutý, jen je škoda že jsem si toho nevšimnul dřív.

Nebuď z nejakej medzery vystresovaný. Plechy majú relatívne veľkú tepelnú rozťažnosť a MUSÍ tam byť priestor kde sa rozmerové zmeny ocelových plechov udejú a nedôjde pritom drveniu tej šamotovej výmurovky. K čomu by teda dochádzalo keby to bolo nalícované úplne na tesno.
Pokial medzerou neprúdia spaliny, za krátku dobu prevádzky všetky špáry zanesie popol a sadze. Ak ťa to moc mrzí, natlač tam šamotovú šnuru.

Tady šlo o to, že v rohu k sobě nepasovaly dvě šamotový desky, takže oheň se mohl dostat na plášť a tím ho trochu poničil. Jinak šamot se pláště nedotýká celou plochou ale na tom plášti jsou takové distanční válečky na dvou bodech. Šamot tam natěsno není-má se kam pohybovat, tak teda snad nevadí když jsem ho v tom rohu přirazil úplně k sobě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru