Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno "Svařování" plastových vodovodních trubek zastudena

Ahoj,
na několika stránkách na netu jsem našel zmínku o svařování vodovodních plastových trubek zastudena - narozdíl od natavování a sváření se jedná o to, že se oba spojované díly natřou nějakou chemikálií, která plast částečně rozpustí, následně se díly zasunou do sebe a chemikálie poté vyprchá a plast opět ztvrdne, zanechaje po sobě perfektní spoj - slité dva kusy do jednoho (stejně jako při kvalitním klasickém sváření).
Zajímalo by mě, jestli to musí být nějaké speciální plastové trubky nebo lze použít klasické, dostupné v kterémkoliv Bau*. Stejně tak co je zač ta chemikálie. Případně obecně jakékoliv další postřehy a zkušenosti k tomu. Internet mlčí. :-| Děkuji.

Předmět Autor Datum
Ano. Tento materiál pamatuju, pokud tedy myslíme oba totéž. Setkal jsem s ním a pracoval jen jednou,…
sHpy00n 27.12.2010 13:40
sHpy00n
Díky. Možná myslíme totéž, možná ne. Mně to v hlavě utkvělo spíš jako nějaká relativní novinka pro t…
Moas 27.12.2010 13:47
Moas
Stačí vyhledat PVC-C (je možné i C-PVC) trubky. Tady mi vypadl přímo návod: Postup při lepení tlakov…
sHpy00n 27.12.2010 13:53
sHpy00n
Díky, to bude ono... poslední
Moas 27.12.2010 13:59
Moas

Ano. Tento materiál pamatuju, pokud tedy myslíme oba totéž. Setkal jsem s ním a pracoval jen jednou, před nějakými 15 roky. Údajně to byla nějaká americká trubka, tuším že se rozlišovala ne teplou a studenou vodu a mírné ohyby se prováděly nahřátím horkovzdušnou pistolí a ohybem podobně jako u odpadního novoduru. Spoj se nejprve očistil, naneslo se lepidlo, spojované části se zasunuly do sebe a asi minutu se držely. To bylo vše a pokud mne pameť neklame, tlakovalo se za hodinu. Někde v garáži mám ze zbytku trubky udělaný tubus na feederové špičky. Zkusim zjistit jak se matroš jmenuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru