Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem regulace topení radiátory+podlahovka

Dobrý den Všem,

prosím Vás o radu jakým způsobem regulovat nejefektivněji topení radiátory + podlahové vytápění? Kotel mám Thermona 28 TKZA . Nemám žádný termostat protože....regulace ? Podlahové vytápění mám v obyváku+kuchyň ...47 m2, a koupela.
Radítor 2x pokoj, záchod, chodba. Jde mě o to jakým způsobem regulovat topení, protože zatím to mám nastavený manuálně. Do podlahovky to reguluju manuálně přes termohlavici a radiátory, také pomocí termohlavice. Jenomže kotel mám nastavnej manuálně na určitou teplotu a ten samozřejmš stále sepíná. Jde mně o to aby bylo možné regulovat v každé místnosti teplotu a přitom kotel nejel nonstop..Nevím zda se to dá řešit termostatem, protože ten reaguje pouze na jednu místnost. Poté mně vypne kotel a mám zimu všude.

Děkuji za odpovědi všem

Předmět Autor Datum
V princípe to máš dobre. Máš zdroj topnej vody o stabilnej teplote a odber tepla si regulujú spotreb…
Joseph 15.12.2010 12:24
Joseph
Díky za radu. ...tzn. že kdybych kotel napojil na nějaký termostat, tak to nemá vůbec žadný efekt ?
mikall 15.12.2010 13:39
mikall
Pokud máš tuhletu kombinaci,nemůžeš tam mít termostat.Aby ti stále kotel nezapínal,pozvi technika ať… poslední
Des 15.12.2010 18:56
Des

V princípe to máš dobre. Máš zdroj topnej vody o stabilnej teplote a odber tepla si regulujú spotrebiče lokálne.

Efektívnejšie sa to dá urobiť, a to reguláciou teploty topnej vody v závislosti od vonkajšej teploty + prípadne znižovanie teploty v závislosti od času.

Závislosť teploty topnej vody od vonkajšej teploty rieši ekvitermický regulátor + závislosť od času programovateľný týždenný.

Cena od 1500 - do x za regulátor + cena snímačov + za inštalácie. Do tých 8 - 10 tis by si sa mal vojsť v pohode. Úspora za palivo cca 15-25 % . Takže v bežnom byte, za 2-3 roky máš peniaze určite usporené.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru