Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem závada na kotli Baxi Nuvola3 Comfort 240Fi

Ahoj

Řešil jsem problém náhodného vypadávání na 03E chybu u Baxi Novula 3
Výměna manostatu nepomohla....no možná jen částečně....servisák si vzal 2000,-..
Kotel si dál dělal co chtěl, třeba půldne byl mimo provoz, pak najednou sám nahodil a šlapal pár hodin v pořádku.
Servisák odjel na dovolenou ..smůla no,ale byl ochoten udělat konzultaci na dálku. Taky,jsem zjistil, že při výpadku občas kotel nahodil při manipulaci s deskou v okolí těchto relé. Dostal jsem doporučení od něj na výmenu relátek ALA2PF24.
Upozornil mě na to , že sám musí pouze vyměnit celou desku, a že to dělám na vlastní riziko. To se týká všech co by tuhle opravu chtěli takto řešit!!!


Nepodařilo se mě relé hned sehnat, ale zima v barákua a teplá voda být musí ,že jo? . Protože ale servisuji spotřební elektroniku několik let, vyndal jsem relátka ven, oddělal z nich kryty a "Světe div se!", jedno z relátek, co spíná hořák mělo očoucený kontakty od jiskření... očistil jsem, oleštil...
a zatím je to v provozu týden bez vady.
Relátka jsou sice Panasonic (Cena na trhu asi 3 Eura), ale u nás dostaneme rychlejši relé, a hlavně, takový, který splňují spínací normu pro 220V lépe. Ty co tam jsou dost pomalá.
Na to upozorňuji!!! Kontakty jsou pod napětím 220V střidavých.

Vím, že na tý desce může být hromada dalších závad. Desku jsem celou oletoval, relé mělo taky studený spoj na přivodu k civce a pod.,
ale v podstatě je tam jen procesor a dvě relé, řizený operačním zesilovačema a tranzistorem.

Snad to moje psaní pomůže těm neštastným jako já, co byli kvůli tomu skoro 2 měsíce v problémech s tímto "úžasným " zařízením.
Je mi jasný, že hodně z Vás si koupilo kvůli této závadě novou desku za několik tisíc...Kurvítkům v dnešních China schMade Zdar! Zdar! Zdar!
VZ

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny