Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vlhkost pod schody

před půl rokem jsme se přestěhovali do domečku, je to klasická řadovka,která sousedí s vedlejším řadovým domem...dům je podsklepený s přízemím a s dalším patrem..v místě kde jsou schody (jsou oddělené od hlavní obytné místnosti v přízemí, ale jsou otevřené do místností v patře, kde se vytápěné pokoje uzavírají kvůli úniku tepla z chodby), jediné topení na chodbě je v přízemí, ale nevytopí celou chodbu, rozhodně ne tu v úrovni sklepa..garáž je od tohoto místa oddělená taky dveřmi..(garáž je jinak vytápěná), od doby, co jsme se nastěhovali, pozoruju v místě rohu...(večer přidám dokumentaci), že se loupe omítka..teď kdy se změnilo počasí se začala omítka loupat mnohem víc a když sáhnu na zeď v úrovni podlahy..resp..nad obložkou podlahy je znatelné, že je zde provlhlá..jen do výše cca necelých 10cm...jinde než v rohu se vlhko neprojevuje..celý zybtek zdi je suchý (neodrolený), roh sousedí jednou částí s druhým rodinným domem (kde mají garáž) a druhou částí s naší garáží (v místě kde je v garáži je nepoužívaná sprcha, nikde nic neteče)...tzn. není to rohový konec domu. Můžete poradit kvůli čemu to vzniká? Vlhkost z horní koupelny se tam podle mě nemůže dostat, protože tam vždycky vyvětráváme po sprchování. Díky moc za nápady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sylvinko,,jak říká Milan - tepelný most.To je místo,jehož tepelná vodivost je značně větší,než ostat…
Jabraka 09.12.2010 13:42
Jabraka
milane a jabrako..děkuji za reakci..chci se jen zeptat, zda to nemůže nějak narušit statiku domku? k…
sylvinkaa 09.12.2010 19:03
sylvinkaa
já jsem si vždycky myslela, že tepelné mosty vznikají jen tam, kde je odhalená strana zdi, kde dům t…
sylvinkaa 09.12.2010 19:08
sylvinkaa
Tepelný most je vodič tepla nebo chladu. Z místa vyššího potenciálu vede tepelnou energii na místo s… poslední
kropf08 14.12.2010 01:57
kropf08

Sylvinko,,jak říká Milan - tepelný most.To je místo,jehož tepelná vodivost je značně větší,než ostatní zdivo.A pokud se tam dostane vlhký vzduch,(a ten se tam dostane)sráží se tam z něj vlhkost.Jediný způsob odstranšní problému je dodatečné topení,nebo ventilátor.Přeji hlavně teplý průběh zimy.
JABRAKA

milane a jabrako..děkuji za reakci..chci se jen zeptat, zda to nemůže nějak narušit statiku domku? když je to v tom koutě? ještě mě napadlo,že sousedi s garáží tammají roztátý sníh a podmáčelo to zeď,aleto je určitě nesmysl :) děkuji za rady, takže řešit topením nejlépe..v těch chladných měsících

Tepelný most je vodič tepla nebo chladu. Z místa vyššího potenciálu vede tepelnou energii na místo s nižším potenciálem (nerozlišuji chlad ani teplo - prostě vyšší nebo nižší hodnotu), podobně jako elektrický proud je veden elektrickým vodičem a to přednostně před ostatním okolím. Přerušit tepelný most je možné tepelnou izolací. Platí to obecně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru