Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem termostat plynového kotle

Dobrý den,
plynový kotel používám první sezónu, klasický starý viadrus a rád bych ho provozoval co nejúsporněji.
Hraje roli nastavení termostatu na kotli? respektive jestli je lepší ohřívat vodu v radiátorech na 60°C s tím že se tak často nespíná nebo lepší 50°C ale pojede v krátkých intervalech.

za říjen a listopad mám v průměru každý měsíc protopeno 350m3 v přepočtu asi 3700kWh, vím že je to moc (oproti kondenzačním) ale polovinu místností vytápím na 17-19°C a tam kde pracuji a spím mám 20-21°C
dům má pouze vyměněny plastové okna, celkové zateplení plánuji až v létě takže bych rád nějak aspoň rozumně úsporně topil.

Jediná věc kterou můžu momentálně ovlivnit je právě nastavení kotle, takže prosím o informaci, jestli něco řeší nastavení termostatu přímo na kotli nebo je to vždy kombinace teplota čas se stejným finálním účinkem.
Děkuji

Předmět Autor Datum
priemerná spotreba v priemernú zimu pre samostatne stojaci priemerne nezateplený dom o priemernej vy…
Joseph 01.12.2010 20:56
Joseph
Nepíšeš kolik máš místností pro srovnání.Já vytápím 8-ca 16m/2.A spotřeba je 15m/3.plynu za den.Takž… poslední
Des 02.12.2010 00:38
Des

priemerná spotreba v priemernú zimu pre samostatne stojaci priemerne nezateplený dom o priemernej vykurovacej ploche / 100 štvorcov /a priemerných teplotách v obytnom priestore býva 4 200 - 4 500 metrov kubických plynu ....

Nic s tým neurobíš. Zateplit, nekúriť /netopit/, obliesť sa do 3 svetrov a vetrovky, stať sa otužilcom, presťahovať sa do Maroka.

Nepíšeš kolik máš místností pro srovnání.Já vytápím 8-ca 16m/2.A spotřeba je 15m/3.plynu za den.Takže asi zase tolik neprotopíš.Jak nastavíš kotel je zcela jedno,potřebuješ teplo,tak ho holt musíš dodat.Pokud netopíš celý den,zdi se neohřejí a tepelná pohoda je oničem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru