Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 2.0 upmix na 5.1

Zdar lidi, mám výstup stereo, bedny se zesíkem 5.1 a potřeboval bych to propojit nějakým bastlem, aby mi hrály všechny bedny. Subwooferový vstup už má v sobě lowpass filtr. Napadlo mě použít odporovou síť, propojit to jak na obrázku, ale jak spočítat hodnoty odporů? Je mi jasný, že to bude mít přeslechy, ale to vem čert, nechci to na žádnou hifárnu. Nebo pokud byste někdo věděli o lepším schémátku, sem s ním. Já jsem se nedogooglil ničeho kloudnýho. Dík.
[879-51-png]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dle tohoto budeš mít zadní repráky o dost stlumený a centrál ještě o víc a subík o další kus. Pokud…
Prasak 29.11.2010 16:32
Prasak
No, ono by možná stačil dvojitej operák na vstupu a za ním teprve ta odporová síť. Subík je oproti o…
mia 29.11.2010 16:37
mia
Osobně bych to raději udělal přes ty operační zesilovače, protože takto nejen že pětikanál bude furt…
Prasak 29.11.2010 16:44
Prasak
no tak o tom že je to výstup z PC tu v původním dotazu nepadlo ani slovo Talkže aby to bylo alespoň… poslední
paul 29.11.2010 18:09
paul

Dle tohoto budeš mít zadní repráky o dost stlumený a centrál ještě o víc a subík o další kus. Pokud to chceš trochu srovnat, tak dej ještě odpory do FL a FR. Ale stejně bych to raději přehnal přes operační zesilovače.
Nebo rovnou koupit tu krabičku, co odkázal Paul, to vypadá jako nejsnadnější řešení.

No, ono by možná stačil dvojitej operák na vstupu a za ním teprve ta odporová síť. Subík je oproti ostatním reprákům relativně dost nahlas, takže jsem si říkal, že nebude vadit, když ho ještě trochu ztlumím. Zadní repra by měly IMHO jen dokreslovat a v centru se sčítá L+R, takže bych ho hodil asi na poloviční hlasitost proti L nebo R. Teď ještě nějak spočítat odpory, ale asi nezbyde nic než laborovat...

Osobně bych to raději udělal přes ty operační zesilovače, protože takto nejen že pětikanál bude furt stereo, ale díky přeslechům bude stereoefekt ještě více utlumen, protože abys v tom centrálu něco měl, nesmí být odpory od FL a FR příliš vysoký a tím dojde k přeslechům.

no tak o tom že je to výstup z PC tu v původním dotazu nepadlo ani slovo
Talkže aby to bylo alespoň trochu přízpůsobený měl by vstup toho bastlu = vástupní impedanci (tedy 32ohm). jestli bude vstup zes 47kohm,mělby být výstup toho bastlu také 47kohm. no a aby to nešlo rovnou do země měly by odpory R2 být kolem 28ohm a R1 kolem 4ohm celkem 32ohm Dělící pomer bude 1/7 seriové odpory R4, R5 by měly být kolem 20kohm. R3 a R3´ pak doladíš podle potřeby..cca odhad 40ohm

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru