Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno LED osvícení vozidel

Nemohu se zbavit pocitu, že světla na autě musí být homologovaná a homologační značkou označena. Homologace platí pro výrobek "tak jak byl zkušebně k homologaci dodán". Jakékoli pozdější zásahy do dílu dané povolení ruší.
Máš tedy dvě možnosti. Buď rozeber světlo, Led pásky tam vraž, odešli k homologaci, zaplať poplatky a čekej jak to dopadne, spíše nedopadne. Druhá možnost je rozebrat světlo , dát tam ledky, nedat homologovat a platit za pokuty a přijít o techničák.
Když denní světlo, tak koupit homologované, vrazit je do rozměrové zóny jak je vymezeno vyhláškou a dle předpisu zapojit a můžeš jezdit.
Upozorňuji, že jakékoli zásahy do schváleného osvětlení mohou mít fatální následky při případné nehodě, kde znalec bude posuzovat, jaký to měl tvůj zásah vliv na vyzařovaný kužel světla a s tím spojený podíl na vině.
Viz rozhodnutí soudu, ža na dálnici pokud chceš přepnout na tlumená světla (abys zabránil oslnění protijedoucího) musíš napřed přizpůsobit rychlost třeba na 50 km/hod, abys mohl na dohled reagovat na překážku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny