Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čerpadýlko

Když dlouhodobě prší, tak nám prosákne voda do sklepa, je tam pak vždycky na podlaze od 5 do 10 cm vysoká hladina vody. Protože mě to nebaví vynášet kýblem, napadlo mě, že bych tam instaloval nějaké čerpadýlko. Myslíte, že to čerpadýlko z Lidlu za 149 Kč je dobré a bude na to stačit? Nasávací hadička by byla dlouhá asi 3 m a odvodová hadička by byla dlouhá asi 7 m. Místo vrtačky bych tam možná instaloval nějaký jiný el motor. Hadičku bych použil nějakou s malým průměrem, třeba jen 6 mm. Snad tam není potřeba přidávat i nějaký filtr a odsaje to i špinavou vodu?
www.lidl.cz

Předmět Autor Datum
Asi v té vodě bude občas písek a kal, takže čerpadýlko utrpí újmu. Praktická by byla někde v rohu jí…
čumil_old 20.11.2010 15:39
čumil_old
Tu vodu mám ve sklepě tak 3 x do roka, to opravdu nebudu řešit těsnění sklepa ani žádný spínací plov…
ridic 20.11.2010 16:07
ridic
Čerpadlo z Lídlu bude bohatě stačit,jen je tam omezení max. dobou běhu čerpadla,aby se nezničilo.A m…
eda64 20.11.2010 18:58
eda64
A hlídat,aby nešlo naprázdno,jinak je po něm. poslední
eda64 20.11.2010 19:00
eda64

Asi v té vodě bude občas písek a kal, takže čerpadýlko utrpí újmu.
Praktická by byla někde v rohu jímka a v ní čerpadlo se spínacím plovákem bratru okolo 600 kačenek při akci v bau obi horn landech.
Úplně nejlepší by bylo té vodě zatrhnout přístup zvenku. Ovšem co případ, to jiný přístup.

Tu vodu mám ve sklepě tak 3 x do roka, to opravdu nebudu řešit těsnění sklepa ani žádný spínací plovák, Třikrát do roka si to čerpadýlko můžu zapnout sám. Spíše mi jde o to, zda to čerpadýlko natáhne vodu hadící, když je ta voda vzdálena 3 metry od čerpadla a v hadici je pouze vzduch. Abych ho nekupoval zbytečně.

Čerpadlo z Lídlu bude bohatě stačit,jen je tam omezení max. dobou běhu čerpadla,aby se nezničilo.A musí být hadice alespoň 1/2 coulu,jinak to čerpadlo uvaříš.Sací filtr by byl dobrý,čerpadlo má většinou gumové lopatky,které by se vydřely při nasávání nečistot.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru