Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení VRC a DVD k LCD

Signál, ať analogový, nebo digitální, je málokdy zcela stabilní. Vždy jeho síla v určitých výkyvech kolísá. Pokud je však dost silný, přijímač si to sám vyrovná. Je li však signál slabší, dojde k tomu, že při výkyvech se síla signálu dostane pod úroveň schopnosti přijímače. U digitálního příjmu se to projeví rozpadem obrazu a kostičkování. Důvodem, proč settopbox nejde a digit. přijímač ano, je v rozdílné kvalitě přístroje. Digi přijímač má zřejmě lepší citlivost tuneru, a slabší signál ještě dokáže zpracovat. Levný settopbox má menší citlivost a při slabším signálu již nestačí signál zpracovat.
Jedinou možností je zajištění lepšího signálu úpravou ant. systému, případně zkusit použít předzesilovač.
Předzesilovač však musí být určen pro digi vysílání, nikoli běžný analogový.
Nákup nového digi přijímače (nebude li zajištěn lepší signál) může, ale nemusí problém vyřešit. Citlivosti přijímačů se kus od kusu velmi liší. I drahý kvalitní přijímač může mít citivost vstupu nízkou.
Připojení přídavných analogových přístroju na digi přijímač by nemělo být problémem. Připojují se na konektory scart nebo cinch, které pracují analogově. Samozřejmě není možno tyto přístroje, vybavené modulátorem připojit na anténní vstup, jak to bylo možné u analogových přjímačů. Pokud má televizor jen jeden vstup, a je více přídavných přístrojů, je možno koupit krabičku s několika scarty, které jsou sloučeny do jednoho kabelu s konektorem scart do TV.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny