Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Dopravní značka "zóna - zákaz stání"

Tak mě nachytali... :-/

Celý Český Těšín (respektive jeho jádro ohraničené Olzou, "Stalinkou", Nádražní a Střelniční/Tovární(?) je obklíčeno dopravní značkou [IP25a.jpg]. Jenže při hektickém vjezdu do města směrem od dálnice je pro neznalého místních poměrů skoro zázrakem se vůbec do města dostat, natož sledovat jakousi zastrčenou značku... Na jedné ulici (asi 8 křižovatek za onou značkou) stálo za sebou asi pět aut, postavil jsem se za ně (před barákem, kam jsem měl namířeno, nebylo místo). Před křižovatkou pochopitelně žádná zákazová značka. Zhruba po hodině jsem šel přeparkovat (na vyhlédnutém místě se to uvolnilo), už jsem měl ale papuč ]:( Auta přede mnou už tam nebyla. 500Kč v zadeli.

Vím, moje chyba a nepozornost, ale podle různých fór na internetu se tohle (zóna je prý docela čerstvá novinka) stává docela často lidem v cizích městech (švagr tak cáloval v Karviné).

Takže vlastně tohle je jen takové upozornění. Měšťáci kromě zlomyslného měření za značkou začátku města mají další možnost vylepšovat své rozpočty.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Měšťáci kromě zlomyslného měření za značkou začátku města mají další možnost vylepšovat své rozpočt…
Prasak 08.11.2010 20:45
Prasak
Prasáku, ale značka musí být přenosná!!! Takže neobstojí.
milan.cukrar 08.11.2010 20:48
milan.cukrar
Např.V Havlíčkově Brodě je PEVNÁ, neboť je tam TRVALÝ kamerový systém.To je odpověď,Když jsem se na…
aaaaa 11.11.2010 14:10
aaaaa
Je úplně jedno, co vám řekl nějaký strejc na školení řidičů. Důležité je, co je napsáno v zákoně. A…
Kurt 11.11.2010 14:24
Kurt
Kurte, souhlas, to já jsem jednou na školení na profesní průkaz potkal uklizečku a ta mě řekla věcí.… poslední
milan.cukrar 11.11.2010 16:41
milan.cukrar

Měšťáci kromě zlomyslného měření za značkou začátku města mají další možnost vylepšovat své rozpočty.

K tomu mám malou poznámku - měšťáci musí použít tuto cedulu [PJE2a22b8_Mereni_rychlosti.jpg]
právě proto, že stávali přímo za značkou na začátku města a tam vybírali. Tak aby to neměli tak jednoduchý a dělali taky něco užitečnýho, než jen plnili kasu.

Ale v našem městě to udělali pěkně vychcaně - tu cedulu s označením začátku úseku pověsili na kandelábr do výšky pěti metrů, kde se to mezi těma reklamníma cedulama poněkud snadno přehlídne, navíc řidiči nečumí na značky ve výšce pěti metrů, pokud nejsou přímo nad vozovkou. Tahle cedula je nad chodníkem, tedy tam, kde by to nikdo nečekal.
Bych rád věděl, jestli by jim to v právním rozboru obstálo.

Je úplně jedno, co vám řekl nějaký strejc na školení řidičů. Důležité je, co je napsáno v zákoně. A tam je napsáno, že musí být přenosná. A co je taková přenosná dopravní značka?

„Přenosnou svislou dopravní značkou se rozumí dopravní značka umístěná na červenobíle pruhovaném sloupku (stojánku) nebo na vozidle.“

viz. § 62, odst. 2 zákona 361.

Zpět do poradny Nahoru