Předmět Autor Datum
Pod prvni vrstvu se nedava miralon ani nic jineho. Proste se prisroubuje. ani pod druhov vrstvu se n…
Maly Pepa 02.11.2010 23:31
Maly Pepa
Dělali jsme to doma v podkroví. Na trámech je daná kročejová izolace Hobra, na ní je rošt z prken. P…
Pedrito 04.11.2010 18:24
Pedrito
Nevim, jestli je vhodne na hobru delat prkenny rost. Jelikoz rost by mel byt pritlucen ci prisroubov… poslední
Maly Pepa 04.11.2010 18:54
Maly Pepa

Pod prvni vrstvu se nedava miralon ani nic jineho. Proste se prisroubuje. ani pod druhov vrstvu se nedava miralon. K sesroubovani doporucuji vruty ktery nemaji zavit po cele delce. Lepe pritahnou desku k rostu. Vrzani podlahy u osb desek nehrozi. (teda jeste jsem se stim nesetkal) Vetsinou je to u prkenne podlahy a to diky treni prken vzajeme o sebe.

Dělali jsme to doma v podkroví. Na trámech je daná kročejová izolace Hobra, na ní je rošt z prken. Pak jsme na ta prkna rovnou šroubovali první vrstvu OSB. Desky první vrstvy jsme také lepily k sobě. Na první vrstvu se položila další kročejová izolace - mirelon a dávala se druhá vrstva OSB. Avšak ta se nešroubovala, nýbrž se desky pouze lepily k sobě a vznikla tak jakási plovoucí podlaha. Máme to už 3 roky a nic nevrže :). Práci zdar !

Nevim, jestli je vhodne na hobru delat prkenny rost. Jelikoz rost by mel byt pritlucen ci prisroubovan tak tam vznika problem. Veskerte otresy se skrz spojovaci material prenasi na tramy a tim mozna i na strop. Vrzani podlahy muze vzniknout trenim prken o hrebik a hobra je meka, tak v miste kde je prkno se zmackne a prkno se na hrebiku pohne. Jinak ze pod druhou vrstvu OSB se dava miralon je bezna praxe. ovsem nesmi se sroubovat

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru