Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymazání závad z ŘJ na Octavii

Zdar všem,

potřeboval bych vědět, jestli jdou na Octavii vymazat závady z paměti řídící jednotky i jinak, než připojením autodiagnostiky (VAG). Zatím jsem se dohledal jen toho, jak smazat blikající údaj o výměně oleje a inspekční prohlídky.
Jestli to jinak nepůjde, tak budu asi muset sehnat kabel a budu si to mazat sám, abych nemusel lítat do servisu.

Díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj , výmaz inspekční prohlídky dle návodu je OK ale je na oktávii I u II kové už to tak nefunguje…
guestttt 29.12.2011 19:57
guestttt
Tak když už tady kdosi oživil rok starý téma, tak na něj odpovím - vymazat to jde jen přes VAG. NTB…
Prasak 29.12.2011 20:29
Prasak
Jen tak mimochodem, pac me tohle tak nejak zivi, byt z druhyho konce kabelu a jinyho kusu auta - tyh… poslední
bahno 30.12.2011 10:11
bahno

Ahoj ,
výmaz inspekční prohlídky dle návodu je OK ale je na oktávii I u II kové už to tak nefunguje , vše musí přez VAG - diagnostiku .
Pokud si chceš sám vymazávat chyby v ŘJ a nemáš s tím skušenosti nedělal bych to - chyby jsou pro identifikaci závad na autě - od testu airbagů po klakson a klimu ...
Nicméně naučit se ovládat VAG je poměrně jednoduché záleží na tvých investicích - NTB + prg + kabel .

P.S. proč chceš vymazávat chyby ?

T.

Tak když už tady kdosi oživil rok starý téma, tak na něj odpovím - vymazat to jde jen přes VAG. NTB jsem si už pořídil, měl jsem i program i kabel, ale nefungovalo mi to s tím, takže jsem ten kábl vrátil. Zatím su bez káblu, ale kdybych potřeboval, tak zajedu za bratránkem, kterej to má doma, tudíž mi odpadla nutnost si to pořizovat.

Proč vymazávat chyby? Občas se mi stalo, že když jsem nedopatřením podusil auto, tak mi řídící jednotka zvednula volnoběžný otáčky asi na 1100 a navíc to žralo benzín i po cestě z kopce, i se zařazeným kvaltem. Když jsem to nechal v servisu napíchnout na diagnostiku, tak tam nic nenašli. Servisák smáznul chyby v jednotce a voila! - chod motoru se vrátil do normálu. Toto se mi potvrdilo znovu o dva měsíce později, kdy jsem to opět trochu podusil a opět pomohlo vymazat chyby. Takže jsem se pídil po samodomo řešení, abych nemusel chodit do servisu kvůli mazání chyb. Naštěstí to ale už nepotřebuji, protože od té doby se mi problém s vyššíma otáčkama už nevyskytnul.

Jen tak mimochodem, pac me tohle tak nejak zivi, byt z druhyho konce kabelu a jinyho kusu auta - tyhle chyby maji obvykle self-healing. Mazou se sami po 50 cyklech kdy se nevyskytla zavada. Problem je, ze cyklus obvykle neni nastartovat/chcipnout, ale zahrat nad cca 90°, vychladnout pod ???(proste do studena) - takze za den se da dat tak 4-5 cyklu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru