Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vrzani parket

Dobry den, chtela bych slyset nazor nekoho jineho - nechali jsme si kompletne zrenovovat parkety v byte - stare se vyndaly, polozil se dreveny rost, na to se polozila osb deska a zpatky nalepily stare parkety. Ted nam po cca 4 mesicich uzivani zacaly parkety praskat (rany jsou docela hlucne, jsou slyset i z vedlejsiho pokoje) a v urcitych mistech pri doslapu podlaha zavrze. Moje otazka zni, zda je toto zpusobeno napr. zmenou pocasi (problemy zacaly v pulce zari) a je to "normalni" nebo zda se spise jedna o spatne provedenou pokladku a mame narok uplatnit reklamaci?

Dekuji predem.

P.

Předmět Autor Datum
vrzani je zpusobeno tim ze se hybe podklad, tipoval bych ze rost nebude dpstatecne husty, nebo vrzou… poslední
DKK 14.10.2010 13:17
DKK

vrzani je zpusobeno tim ze se hybe podklad, tipoval bych ze rost nebude dpstatecne husty, nebo vrzou taky kdyt jsou pokladany na sucho a ne lepene. Pokud jsou na sucho tak je to prirozene.
co se tyce praskani spar, je to zavisle na vlhkosti, teplote a na tom zda na ty parkety dopada primo slunicko nebo ne - ve finale jde o praci dreva z vlhkosti okolo, v zime seschnou, v lete se vrati do puvodniho stavu a tam kde prazi slunicko budou popraskane furt. Jedine je nanovo vytmelit ale to bych nedelal. Praskliny by meli byt cca 1-2mm to bych bral jako normalni stav ale vetsi uz pak rikaji neco o kvalite pouziteho dreva.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru