Předmět Autor Datum
Mam dvere celoskleneny posuvny(v podstate vsechny v baraku krome vchodovejch), ale po zdi. Nechal se…
bahno 29.09.2010 11:03
bahno
Koukám, že jste šikovný kutil, to u nás bohužel nikdo není:-) Každopádně díky za rady. Já už jsem si…
madlenka 30.09.2010 13:41
madlenka
No, dekuji za chvalu, ten podstatny bod ani neni tak moje kuteni, jako fakt ze sklenar je levnejsi n… poslední
bahno 30.09.2010 13:59
bahno

Mam dvere celoskleneny posuvny(v podstate vsechny v baraku krome vchodovejch), ale po zdi. Nechal sem si je vyrabet u sklenare a vysli _PODSTATNE_ levneji nez u firmy co vyrabi dvere.
Pouzdro by melo byt stejny, rozdil je ze normalni dvere jsou zavesny za horni hranu, kdezto tyhle se musi zavesit ze strany, na coz sem si vyrobil takovy Ucka z plechu. Samotny dvere jsou 8mm mlecny sklo, po narezani, zabrouseni a vyvrtani zakaleny. Tezky jsou jak prase, zejmena ty 120cm siroky... ale dva chlapi s nima hnou. Po zaveseni jezdi sami, to uz je brnkacka.

Koukám, že jste šikovný kutil, to u nás bohužel nikdo není:-) Každopádně díky za rady. Já už jsem si na netu zjistila, že na tyhle dveře se používá klasické pouzdro. Našla jsem i nějaké výrobce. Třeba J.A.P. přímo píše o použití pouzder pro skleněnné dveře a že jde použít pro dveře od jakéhokoli výrobce. Že jsou tak těžký, to bych věřila, ale dočetla jsem se, že pojezdy to unesou a jsou tiché.Tak nevím. Třeba mi napíše někdo, kdo má doma posuvy do zdi.

No, dekuji za chvalu, ten podstatny bod ani neni tak moje kuteni, jako fakt ze sklenar je levnejsi nez vyrobce dveri, pricemz staci mu je nakreslit, vyroba a kaleni je jeho prace, kterou neumim a klidne ji zaplatim. Pro predstavu, patery dvere(2x70cm,2x80cm,1x120cm) me vysli na 20kKc za sklo, za pojezdy a drobny material 3.5kKc. Za tu cenu jsem tam mohl mit maximalne tak papundeklovy ve vobyc futrech.
Na vasem miste bych si nechal nainstalovat pouzdro, pak to zmeril(pokud k tomu rovnou nedaji vykres na dvere) a nechal vyrobit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru