Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vysoušení odporovým drátem

provedl jsem izolaci zdiva ocelovými plechy, v některých místech zevnitř místnosti. Zde musely být plechy naraženy cca 12 cm nad podlahou. Místo pod plechy zůstává stále vlhké a odpadává omítka. Slyšel jsem o možnosti vysoušet takovéto místo vložením odporového drátu. Máte někdo s tím zkušenosti? Potom prosím o sdělení nejrůznějších nutných parametrů pro zajištění bezpečnosti. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Než ohřívat cizí vesmír za svoje peníze, zkusil bych osmozu - přizemnit důkladně velkou elektrodou a…
kejki 28.09.2010 19:33
kejki
ja jsem si na tyhle mista (taky mam barak podrezanej cca 5cm nad podlahou) vyvedl trubky z topeni (z…
DKK 30.09.2010 21:30
DKK
A co od toho čekáš??? Vrch máš podřezaný,to je OK,ale spodek pořád bude brát vlhkost ! Nebo budeš to…
Já Pajoš 30.09.2010 22:03
Já Pajoš
no o tom zbytkovém teplu bych docela polemizoval, to není zbytkové teplo, to jen více ochlazuješ vod… poslední
Alf 30.09.2010 22:06
Alf

no o tom zbytkovém teplu bych docela polemizoval, to není zbytkové teplo, to jen více ochlazuješ vodu která se vrací do kotle, tedy ji kotel o to víc musí ohřát. Nebo to špatně chápu?
Já kdysi něco podobného řešil a vyřešil tak, že podlahový beton jsem oddělil od obvodové zdi, asi tak 10 cm do hloubky (co dal kotouč flexy) a tak 3 cm do šířky abych vytvořil jakousi odvětrávací mezeru, překryté je to podlahovou lištou a po zhruba 5-7 letech konstatuji že vlhkost tam není (není vidět na zdi), zmizela po několika týdnech. Moje teorie je, že vznikla větší plocha pro odpaření vlhkosti. Není to nejsprávnější řešení, ovšem vykopat beton, udělat izolaci, beton ... se mi tenkrát nechtělo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru