Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ten kdo neví co je EPS, tan radit nebude. Na břízolit klidně pěnou, ale upravit podklad. Přísavník m…
milan.cukrar 22.09.2010 20:18
milan.cukrar
Autor: Vladimír Buk (opsáno) reakce na lepení Tak příznivcům lepení EPS musím sdělit, že dlouho oček…
Des 22.09.2010 20:41
Des
Des, to je text od Vašeho známého? Zjitěte, prosím, ve kterém místě došlo k destrukci stropu, zdali… poslední
milan.cukrar 23.09.2010 15:33
milan.cukrar

Ten kdo neví co je EPS, tan radit nebude.
Na břízolit klidně pěnou, ale upravit podklad. Přísavník mechanicky odstranit, co nejvíce. Pak tlakovým vzduchem ofoukat vše co nedrží, prach a podobně. Rovněž penetraci nanést vzduchen dutinovkou, pak pěnu, a lepit v bezvětří...

Autor: Vladimír Buk (opsáno)
reakce na lepení
Tak příznivcům lepení EPS musím sdělit, že dlouho očekávaný malér nastal. V panelovém domě nám spadlo zateplení stropu EPS o tl. 10cm ve sklepní místnosti-klidné místo, stálá teplota a vlhkost, žádné dynamické namáhání či jiné vlivy.Firma pouze lepila-žádné kotvení a po 5ti letech jsou teoretické garance o pouhém lepení v ..... Záruky jsou pryč, hromada materiálu do sběru a firma přišla s nabídkou opravy-že nyní už stropní zateplení i kotví. Tak jsme vzali klacek a hnali je na jiné teritorium, kde mohou nabízet jejich "novou technologii". Stropní izolace v dalších místnostech se rovněž začíná odtrhávat, takže preventivně zajišťujeme dřevěnými latěmi a turbošrouby do panelového stropu. Proto stavebníci pozor na zaručené garance lepidel, statiků můžete mít celou armádu a stejně Vám to po čase spadne. Nová lepidla jsou presentována s neprověřenými udaji pro delší časový horizont a statik pak vychází z těchto údajů a logicky pouhé lepení doporučí. Zde presentuji skutečnost a je na Vás co si zvolíte.

Des, to je text od Vašeho známého? Zjitěte, prosím, ve kterém místě došlo k destrukci stropu, zdali se oddělila složka lepidla od omítky či malby, nebo došlo k rozdělení vrstvy lepidla, nebo dokonce oddělilo lepidlo od izolantu. To je důležité na rozhodnutí o příčině destrukce.
Jinak je to plácnutí do vody.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru