Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozvody TV - rozdělení na 2 televize

Zdravím, potřeboval bych poradit s rozvody od TV. Koupili jsme novou anténu, po baráku jsou nové kabely, ale stále máme problém s rozdělením do 2 televií. Novu, Primu a podobně chytáme na obě bezproblému. Ale když jde o čt1, čt2, atd tak to už je problém a hádáme se kdo je bude mít zapnuté. Když se zapnou do TV rozdvojky oba kabely tak dobrý signál má pouze jedna televize a druhá ho nemá a nebo má mizerný. Už sem vyzkoušel i jinou rozdvojku abych vyloučil že je chyba v ní. Nevíte v čem by mohl být problém? Může to být tím že antenou chytáme slabí signál od čt1, čt2, atd?

Předmět Autor Datum
U digitální televize jde o příjem dvou televizních multiplexů.Jsou ale celkem dobře slučitelné.Je mo…
Jabraka 16.09.2010 12:16
Jabraka
Tak to slyším poprvé, že se musí zesilovač vyhodit, a to dělám antény už nějaký ten pátek!
Karel IV 16.09.2010 18:48
Karel IV
Možná, že kdyby ses tím zabýval i v jiné dny nejen v pátky, tak bys zjistil, že skutečně starší zesi…
Henessy 16.09.2010 20:39
Henessy
Henessy.Taky Howgh JB
Jabraka 17.09.2010 16:47
Jabraka
:-D:beer: poslední
Henessy 17.09.2010 17:23
Henessy

U digitální televize jde o příjem dvou televizních multiplexů.Jsou ale celkem dobře slučitelné.Je možné je přijímat televizorem s digitunerem bez problémů současně.Musí je ovšem vysílat jeden vysílač.Pokud je každý multiplex vysílán jiným vysílačem,musí být pro každý jiná anténa.Oba signály se slučovačem sloučí do jednoho kabelu.Pokud ovšem byly při příjmu analogu používány předzesilovače,je nutné ho pro příjem DVB-T odstranit.
JABRAKA

Možná, že kdyby ses tím zabýval i v jiné dny nejen v pátky, tak bys zjistil, že skutečně starší zesilovače, zvláště pak polské, degradují signál.:-D
Jistě se mnou budeš souhlasit, že by bylo dobré vědět, zda se přijímá digital nebo analog, zda se jedná o novou anténu širokopásmovou nebo kanálovou, zda je přijímán signál z jednoho, nebo více směrů, zda je to místní, nebo dálkový příjem, u digitálního signálu pak místo přijmu a vysílač, aby bylo možno posoudit jakým výkonem jsou jednotlivé svazky vysílány.Bez těchto informací chcete poradit co?
Howhg.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru