Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DVD přehrávač

Prosím o radu,zda by mě někdo neporadil co je za závadu na DVD,kde během přehrávaní DVD se několikrát"zasekne" a přeskočí o několik snímků dál.Je to v elektronice,nebo mechanická závada?
DVD přehravač je CyberHome.Jsem středně zkušený elektronik-amater!

Předmět Autor Datum
Pokud to dělá se všemi disky, lze vyloučit vadu disku samotného. Zkusil bych nejdříve očistit čočku…
Zerozero 14.09.2010 10:04
Zerozero
Mein gott, Cyberhome...u toho je to spise vlastnost nezli zavada, muzes se pokusit vycistit optiku l…
borsuk 14.09.2010 16:30
borsuk
No,dostal jsem to od švagrové,více-méně na rozebrání.Chtěl jsem to zkusit dát nějak do chodu.Ještě t…
mirda 14.09.2010 18:21
mirda
Moc toho nevyčistíš, zrejme si nikdy nevidel snímaciu optiku. Laser vysiela paprsok na polopriepustn…
Joseph 14.09.2010 18:45
Joseph
Ne zcela souhlasim, v jistych pripadech, zalezi od konstrukce LJ, lze vycistit i zrcadlo ptz i fotos… poslední
borsuk 14.09.2010 19:46
borsuk

Pokud to dělá se všemi disky, lze vyloučit vadu disku samotného. Zkusil bych nejdříve očistit čočku laseru. Usazený prach může způsobit nestabilitu. Na čem stojí Dvd přístroj? Zjistil jsem, že některé mechaniky snesou málem i nakopnutí, aniž by ztratily stopu, ale zvukové vibrace například při postavení na reprobednu neustojí.

Mein gott, Cyberhome...u toho je to spise vlastnost nezli zavada, muzes se pokusit vycistit optiku laseru jak pise vyse, nejlepe Isopropylem, ale obavam se ze to nepomuze, kdysi jsem vlastnil jakysi zmetek tohoto jmena, nebyl schopen korektne prehrat ani jemne skrabla originalni DVD z pujcovny, nebyla to vada kusu, mel jsem tri, delaly to vicemene vsechny, nez mi vytekly nervy, stacil jsem jej vratit dodavateli, mozna vadna serie, nevim, dle meho s tim asi moc nevykutis.

Moc toho nevyčistíš, zrejme si nikdy nevidel snímaciu optiku.
Laser vysiela paprsok na polopriepustné zrkadlo, paprsok sa na zrkadle odráža dohora, prechádza čočkou popadá na disk, odráža sa, prechádza zrkadlom a dopadá na foto snímač. Svetlo prechádza zrkadlom teda 4x ! Drobné častice prachu svetelný paprsok roztylujú a pri určitom znečistení mechanika jednoducho nedokáže zaostriť. Klúčové je zrkadlo a nie čočka. Zrkadlo nie je nijako prístupné, je pod čočkou a je nemožné ho vyčistiť.

Optické mechaniky sú spotrebný tovar, bez možnosti opravy. Zrejme zámerne.

Ne zcela souhlasim, v jistych pripadech, zalezi od konstrukce LJ, lze vycistit i zrcadlo ptz i fotosnimac, za sve praxe jsem to delal napr. u vezi Aiwa, v dobe kdy byla spotrebni elektronika jeste dosti draha a nahradni dily na nektere modely taktez nebo tezce dostupne, cistil se vnitrek vyfoukanim stlacenym vzduchem ve spreji, cocka LJ pak Isopropylem, obcas to i pomohlo, hlavne po kuracich, zaneseno dehtem a ulpelym prachem. V dnesnich casech ale cena LJ vetsinou prevysuje cenu zarizeni, takze vymena je bezpredmetna, nicmene vycistit to muze zkusit, pokud je zrucny, zmakne to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru