Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotěsnění parotěsné folie

Dobrý den, natahoval jsem v podkroví na chalupě parotěsnou folii a vzhledem k 22 ks přiznaných vazníků krovů si myslím, že nejsem schopen folii nikdy 100 % utěsnit i když se snažím použít jak sponkovačku, tak oboustranné pásky, tak i lepící tmel k tomu určený. Stále objevuji nějaké skulinky. Myslíte že to může být nějaký problém, na chalupě je sucho a koupelna v podkroví nebude. Díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
trochu mimo, ale přeci k tématu: Díky své pracovní činnosti, se dostanu k lidem do domů a dost čast…
majklta 09.09.2010 21:29
majklta
Taky jsem pár staveb prošel o proto jsem si doma raději zateplení stropu na půdě s parotěskou udělal… poslední
Skipi 10.09.2010 08:29
Skipi

trochu mimo, ale přeci k tématu:

Díky své pracovní činnosti, se dostanu k lidem do domů a dost často mohu vidět nejen na půdách provedení parozábran. Teda spíš parodie na montáž parozábrany popírající snad všechna doporučení výrobců. Ještě jsem neviděl slepené pásy parozábrany, ani přilepení ke stěnám, ani utěsnění prostupujích prvků konstrukce. A přesto ty baráky stojí (zatím) několik let. Kdyby byla mokrá izolace (jako houba), tak to tou netěsnící parozábranou proteče až na zdi a lidi by si toho snad všimli, nebo ne? A je uplně jedno kdo ty baráky stavěl. Vidim to v barákách stavěných na 100% odbornou stavební firmou, tak i u samodomo kutilů.
I kamarád, který má projekt na rekonstrukci, v něm nemá nic jako řešení provětrávání střechy a izolace v ní.

Měl někdo další takové "štěstí" vidět "kvalitně" udělanou parozábranu?

Zrovna dělám rekonstrukci podkroví a parošku lepim, utěsnuju, přelepuju ... připadám si jak paranoik. :-) Ale řikám si, že pokud někde bude malá skulinka, snad se svět nezastaví. Snažím se ale pro jistotu dělat izolaci a parošku na 200%.

Majkl

Taky jsem pár staveb prošel o proto jsem si doma raději zateplení stropu na půdě s parotěskou udělal sám, trvalo to odhaduji pětkrát déle než odborníkům ze stavebních firem, ale představa že někdy v budoucnu pak budu řešit problém s plísní a houbami v dřevěném roštu (viz foto zde v některých diskuzích).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru