Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drobné opravy oškrábané zdi před malováním

Dobrý den, prošla jsem celou rubriku a odpověď jsem zatím nenašla. Měla jsem na zdi nalepenou ozdobnou dekoraci a když jsem ji sundala, tak šla i poslední vrstva malby. Včera jsem zeď rozprašovačem navlhčila a oškrábala tu vrstvu, která se mi loupala. Jenže jsem bohužel párkrát rýpla hlouběji. Jak mám teď ty rýpance zamaskovat? Musím natahovat stěrkou celou stěnu? Je to zeď asi 2,5 x 3 m v chodbě. Prvně mně napadla sádra, ale to by bylo hladké. Tak nevím a obracím se na Vás a prosím o radu, jak na to co nejjednodušeji, jsem totální laik. Děkuji předem. :-)

Předmět Autor Datum
To by bylo hladké? Stěna není hladká? Natáhnout štuk aby byla hladká. Nevadí-li, že není hladká, smí…
Rce 01.09.2010 15:59
Rce
http://kutilska.poradna.net/q/view/4650-co-misto-s tuku?page=r4700#r4700
veckoo 01.09.2010 16:21
veckoo
Já si na opravy míchám "speciální tmel" Nasucho smíchám asi 3 díly experlitu s 1 dílem sádry, pak vo…
Zerozero 02.09.2010 02:55
Zerozero
mě se osvědčil šlehaný tmel. Dobře se s ním dělá, drží skvěle... Co mi to kamarád jednou poradil, ne…
rockviper 02.09.2010 07:01
rockviper
Samozřejmě použít finální stěrku,Prima stěrku,rokofinal,nebo jupolín. Nanese se ve velmi slabé vrstv… poslední
Jabraka 02.09.2010 11:29
Jabraka

To by bylo hladké? Stěna není hladká? Natáhnout štuk aby byla hladká. Nevadí-li, že není hladká, smíchat sádru s pískem vhodné hrubostí a rozpatlat filcákem. Nebo se udělat trošku maltičky vhodné hrubostí, naplácat, rozpatlat filcákem...

Já si na opravy míchám "speciální tmel" Nasucho smíchám asi 3 díly experlitu s 1 dílem sádry, pak vodu na vhodnou konzistenci. Vlastnosti se ještě zlepší přidáním trochu rozředěného akrylátového tmelu, nebo lepidla typu herkules, případně malířského nátěru (primalex). Dobře se s tím pracuje, při opravě větších děr se netrhá od okolí a lze snadno opracovat. Vhodným zaškrabáním nebo obroušením se dá dobře sjednotit s okolím. Na velmi malé mělké škrábance a nerovnosti to ale není vhodné, tam je lepší akrylátový tmel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru