Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno přívod vody k bojleru netěsní

Nikdy jsem nebyl kutil ale teď jsem byl okolnostmi donucen vyměnit bojler. Problém je ve spoustě všelijakých redukcí a různých trubek. Nejprve je tam plastová trubka která je asi v pořádku a na ní nějaká nástavba s matkou na 30ku klíč, potom redukce na 24 klíč a nakonec hadice opletená kovovými vlákny. Myslel jsem že jako těsnění stačí takovy plastovy kolečko, ale i když utahuji jako blázen pořád něco kape. Mám tam dát do závitů ještě nějakou koudel do závitů nebo je problém někde jinde?

Předmět Autor Datum
Žádnou koudel. Chybí tam těsnění.
sHpy00n 07.08.2010 13:55
sHpy00n
jestli to těsnění je takovej plastovej kroužek, tak ten jsem tam dával
zdenekhribek 07.08.2010 14:27
zdenekhribek
Problém ale může být v nějakém jiném spoji - podle toho, jak to popisujete, jste tam něco původního…
Kurt 07.08.2010 14:32
Kurt
Těsnění není plastové. Může být gumové, to snad poznáte, dále fíbrové, to je sytě tmavě červené až č…
sHpy00n 07.08.2010 16:31
sHpy00n
Těsnění není plastové. Dneska už jo a vcelku s nimi mám dobrou zkušenost.
čumil_old 07.08.2010 19:30
čumil_old
Kolečko budeš muset dát nové.
kejki 08.08.2010 13:46
kejki
Tak se to nakonec vyřešilo takto - v obchodě jsem koupil těsnění k tomu vývodu z té plast trubky - b…
zdenekhribek 09.08.2010 10:43
zdenekhribek
Zdravím Mám taky podobný problém mám solární systém a z trubky ve spoji která je utešněná jakousi bí…
mar 26.09.2010 11:01
mar
Můžete mi prosím pomoct s dotazem který jsem psal výše je to celkem urgentní nevým co mám dělat pros…
mar 27.09.2010 22:47
mar
Dá se sehnat taková gumová páska se samovulkanizačními schopnostmi, jako provizorní omotávka by stač… poslední
čumil_old 28.09.2010 12:47
čumil_old

Problém ale může být v nějakém jiném spoji - podle toho, jak to popisujete, jste tam něco původního nechal a něco nového připojil. Problém může být v tom, že při povolování původního přívodu mohl povolit i jiný spoj než ten, do kterého jste vložil těsnění. Po trubce to potom může stékat jinam....
Klíčové bude zjistit, odkud to teče, ten spoj rozdělat, očistit dosedací plochy, zkontrolovat stav těsnění (pokud je staré nebo křivé, tak vyměnit) a zašroubovat zpátky. Není nutné nic dotahovat "na krev" - obvykle tím docílíte právě jen deformace těsnění).

Tak se to nakonec vyřešilo takto - v obchodě jsem koupil těsnění k tomu vývodu z té plast trubky - bylo úplně jiné větší a silnější než jsem dostal předtím (to byl asi ten hlavní problém). Dozvěděl jsem se že tam kde je nějaká plocha tak se dává těsnění a tam kde není jen ta koudel. KDyž jsem to zkusil spustit bojler se jakž takž v pohodě naplnil ale když začala voda vytékat ukázalo se že teče v té redukci (zapomněl jsem tam při mých experimentech dát tu koudel. Podobně tomu bylo i v připojení pojistnýho ventilu. Dal jsem tam takovou vrstvu koudele, že jsem to jen stěží namontoval, ale podstatné, že už to vůbec neteče.
Děkuji všem za pomoc.

Zdravím
Mám taky podobný problém mám solární systém a z trubky ve spoji která je utešněná jakousi bílou nití prosakuje voda ale zdůvodu ze je vtom nemrznoucí směs to nemůžu rozebrat a přetěsnit dalo by se použít na ten spoj z vnějšku nanést tmel v tubě mám tmel první pomoci s kterou se dájí tmelit kovy i za mokra nebude to vadit tomu těsnění.
Nebo nějaký jiný způsob
Děkuji všem za rady

Dá se sehnat taková gumová páska se samovulkanizačními schopnostmi, jako provizorní omotávka by stačila. Tlak tam asi moc velký nebude.
Jde jen o překlenutí doby k termínu opravy.
Demontáž se bude muset stejně provést. Ta bílá nit je buď cancour teflonové pásky, nebo těsnicí provázek co se používá místo koudele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru