Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Smíchat škváru s betonem?

Zdravím všechny dobré duše, co mi poradí.. V paneláku (!) jsem chtěl vyhodit staré parkety, na kterých byl ještě nalepený koberec. Parkety byly však nalepené na deskách z dřevotřísky a nešly z nich sundat. Musel jsem tedy sundat celé desky a čekal mě šok.. pod lepenkou (nějaká Ipa nebo co) je asi pěti až osmicentimetrová vrstva škváry. Nechce se mi to všechno vynášet, ale chtěl bych ji nějak zakonzerovat. Co takhle smíchat škváru s betonem? Mám obavu, že když ho dám jen navrch, bude mi to praskat, ale takhle by se to mohlo sympaticky spojit. Toť můj amatérský názor.. poradil by někdo jestli to není kravina?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sašo,aby betonová deska,kterou bys položil na tu škváru(ty říkáš nalil),vydržela,tak musí být aspoň…
Jabraka 03.08.2010 08:14
Jabraka
No jo, co se dá dělat, probral jsem to se sousedem a to betonování by takhle vyšlo ještě dráž než ty…
Saša 03.08.2010 10:37
Saša
Co blbneš s radonem?Ty sdělovací prostředky dělají z lidí úplné debily. Pro obnovu znalostí: Radon j… poslední
Jabraka 04.08.2010 11:44
Jabraka

Sašo,aby betonová deska,kterou bys položil na tu škváru(ty říkáš nalil),vydržela,tak musí být aspoň 6 cm silná a na nezpevněném podkladu musí mít karisíť.Jedna z možností je , na srovnaný povrch položit nějaký deskový materiál.OSB.sádrovláknitou desku,nebo hobru.
Druhou možnost,vynest zásyp a podlahu celou rekonstruovat,ta je stejně zakončena,bez těch desek se neobejdeš.
JABRAKA

No jo, co se dá dělat, probral jsem to se sousedem a to betonování by takhle vyšlo ještě dráž než ty OSB desky. Té škváry by bylo strašně moc na vynošení. Takže tam zůstane, akorát se škvára asi trochu ubere a srovná, dělali to tak i sousedi. Jen se bojím, aby v ní nebyl radon:-(

Co blbneš s radonem?Ty sdělovací prostředky dělají z lidí úplné debily.
Pro obnovu znalostí:
Radon je prvek ze skupiny prvků osmé řady netečných prvků.
Je z nich nejtěžší,molekulová hmotnost je dokonce větší než u rtuti(Hg)Je to plyn,a vzniká rozpadem uranu.Vždy se do domu dostane z okolní půdy,pokud obsahuje uran.Množství,které se uvolňuje aktuálně ,je velice malé.Díky své velké váze se stahuje do sklepů,kde se může hromadit. Nebezpečnost tkví v jeho radioaktivitě.Podle předpisů je nebezpečí velmi nadsazené.Záření,které vzniká jeho rozpadem,se skládá ze dvou složek.Z alfa částic,které zadrží i tenký papír,oděv,a beta částice - elektrony s velice malou energií.Expozice těmito částicemi je možná jen tím,že se atom plynu dostane do krve a právě v tom okamžiku dojde k rozpadu.Tato náhodná reakce ještě nemusí znamenat nebezpečí zhoubného bujení.Na většině našeho území je radonovénebezpečí zanedbatelné,a protiradonové vrstvy v izolaci také,dobrá hydroizolace zachytí bezpečně i radon.Nevím,kde vznikly tyto normy,asi opět za ně lobovali u bývalých poslanců různí výrobci.
JABRAKA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru