Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kluzké dlaždice

Dobrý den, mám takový problém s dlaždicemi v koupelně. Jsou to takové ty 25x25 hladké a lesklé a když se namočí, hrozně kloužou. Když se tam pokládaly, neuvědomil jsem si to. Koupelna je průchozí a já se po bytě pohybuji sprintem, takže se na nich co nejdřív přerazím. Zkusil jsem takovou tu údajně neklouzavou rohožku, vypadalo to sice slibně, ale před chvílí mi stejně ujela pod nohama. :x:

Podlaha je sice dobře vyspádovaná a voda odteče pryč, ale stejně to po vylezení z vany zůstaně dlouho vlhké. A utírat to deset minut až do sucha, to se mi moc nechce.

Nedaly by se dlaždice nějak zdrsnit? Třeba obrousit nebo něčím nastříkat. Nebo bych je měl vyměnit? Chodit pomalu odmítám. :-p

Předmět Autor Datum
Trocha inspirace (google, sám o tom nic nevím): http://www.seton.cz/setoncz/catalog/0/20/Aplikace-…
L-Core 16.07.2010 10:54
L-Core
Ten sprej je teda drahý špás. S tou páskou bych si připadal jak na nádraží - bývá na schodech v podc…
veckoo 17.07.2010 17:10
veckoo
Vřele si děkuji. :-D Byl bych právě rád, kdyby se našel někdo, kdo s tím má zkušenost. Nerad bych n…
JM 17.07.2010 18:20
JM
Dobrý den, pokud se vám ten sprej zdál předražený, existují i speciální protiskluzové nátěry pro oše…
Lubo D 17.01.2013 09:30
Lubo D
Jsem prodejce v koupelnovém studiu, každému potencionálním zákazníkovy řikám lesklou do koupelny jen… poslední
Krazzi 22.01.2013 22:47
Krazzi

Ten sprej je teda drahý špás. S tou páskou bych si připadal jak na nádraží - bývá na schodech v podchodech. :))
Jednozančně špatně zvolená dlažba, pokud ti někdo radil, můžeš mu vřele poděkovat.
Známá si takhle nechala zrenovovat koupelnu, vzala si na to týden dovolené a když bylo všechno hotový, natloukla si tak, že z toho byla hned po dovolený v pracovní neschopnosti. Pak chodila po firmě, a každýmu vykládala že od firmy X. Y. má krásnou kopupelnu, ale "nebrat". Ukazovala je na potkání ... myslím ta modrá jelita. :-D

V tomhle těžko radit, ptej se výrobce ...

Dobrý den, pokud se vám ten sprej zdál předražený, existují i speciální protiskluzové nátěry pro ošetření dlaždic, které fungují na podobném principu. Mají zvýšenou odolnost proti otěru no a při stejném objemu mají větší krytí než spreje. Mrkněte se třeba sem http://www.vmbal.cz/protiskluzove-osetreni-dlazdic . Určitě bych se ale nebál toho, že se nátěr po několika týdnech sloupne nebo že se v ní drží špína. Vydrží to dlouho. Platí, že čím lépe se o povrch postaráte, tím déle vám vydrží. Jako u všeho.

Jsem prodejce v koupelnovém studiu, každému potencionálním zákazníkovy řikám lesklou do koupelny jen v nejhorším v připadě. Vám tedy doporučuji,nahradit dlažbu novou z které budu mít trošku protiskluz, cenove to vyjde od 400 kč za m2, nemusíte s epak starat o nanášení nejakeho spreje , který má omeznou životnost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru