Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ...Zahajení stavby...

Zdravim Vas lidicky. Potreboval bych poradit. Chystam se na stavbu rodinneho domu a uz mi poslaly stavebni povoleni, ve kterem se pise ze musim poslat pisemnou zadost o zahajeni stavby. Tak jsem se chtel zeptat, jestli nekdo s tim nema zkusenosti. Protoze zadny dotaznik k vyplneni na netu nemuzu najit. A druha vec je, jestli mi ze stavbeniho uradu poslou cedulku "STAVBA POVOLENA" nebo jestli si ji mam vytisknout nekde ja. Diky

Předmět Autor Datum
No čumím. S nějakou písemnou žádostí o zahájení stavby jsem se dosud nesetkal. Obvykle bývá ve stave…
Rce 28.06.2010 23:11
Rce
Takhle mi to prislo i z deskama ze stavebniho uradu. Ze to " Rozhodnuti nabylo pravni moci ". A tam…
Hovnous 28.06.2010 23:23
Hovnous
No tak jim jenom napiš "Oznamuji vám, že dne xx.xx.xx jsem zahájil stavbu.".
Rce 28.06.2010 23:37
Rce
a kde vemu tu zazracnou ceduly " STAVBA POVOLENA " ?
Hovnous 29.06.2010 10:10
Hovnous
Tu ti poslou. I kdyz mam teda za to, ze by to melo byt pred zahajenim stavby - zkus jim zavolat. Nam…
bahno 29.06.2010 10:56
bahno
No, cedule "stavba povolena" je dost důležitá, bo bez ní mohou sousedi dost prudit! Dnes ještě mám d… poslední
Noe 29.06.2010 11:42
Noe

No čumím. S nějakou písemnou žádostí o zahájení stavby jsem se dosud nesetkal. Obvykle bývá ve stavebním povolení rovnou uvedeno datum zahájení stavby. Ceduli "STAVBA POVOLENA" musí vydat stavební úřad, nelze vytisknout svépomocí. Cedule musí být opatřena razítkem stavebního ouřadu a podpisem odpovědného byrokrata.
Jestli to bude nová buzerace ještě žádat od započetí stavby, no potěš koště. Ještě pak žádost o povolení odpočinku...

Takhle mi to prislo i z deskama ze stavebniho uradu. Ze to " Rozhodnuti nabylo pravni moci ". A tam se pise, ze vydava stavebni povoleni a vyjimku pro umisteni a rozhodnuti o umisteni stavby a strasne moc paragrafu. A dale je tam psano " Pro umisteni stavby se stanovi tyto podminky " a je tam asi 18 bodu a v nich je psano co bych mel delat, jak bych mel nakladat s odpadky, ze stavba musi bejt dokoncena do dvou let a u bodu 15 je napsano " Zahajeni stavby oznami stavebnik pisemne stavebnimu uradu" Tak proto se ptam, jak by to asi melo vipadat. Protoze jsem jeste zadnej papir " STAVBA POVOLENA " nedostal.

Zase je ale divne, ze moje svagrova stavela taky dum a treba ji ani zadnou ceduly nedaly a stavely bez ni a to jim chodily s uradu kontroly a nic. Ale jestli to taky neni tim, ze to jsou dva roky zpet. Jestli zase neudelaly neco noveho...

No, cedule "stavba povolena" je dost důležitá, bo bez ní mohou sousedi dost prudit! Dnes ještě mám doma originál a na stavbu jsem přilepil rači kopii.
Pravda je, že když jsem prodával jiný pozemek s povolením na výstavbu, hodně se kupující sháněl právě po ceduli "stavba povolena".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru