Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem omítka do kuchyně

Dobrý den,
pustil jsem se do rekonstrukce v kuchyni, odstranil starý obklad a část omítky, tak abych se dostal k elektřině a rozvodům, po opravě jsem to do výšky 160cm vyzdil unimaltou, ale nevím jakou zvolit další vrstvu vrchní omítky, abych to mohl pěkně vyhladit a vyrovnat.

Ve zdi jsem nechal vodící lišty pro vyrovnání, takže potřebuji tak 0,5-1cm vrstvu finální omítky na kterou půjde ještě částečně kuchyňský obklad.

Prosím o radu, jak to levně a z dostupných materiálů dokončit.
Děkuji

přikládám odkaz na obrázky momentálního stavu
upr2.jpg
upr1.jpg

Předmět Autor Datum
Nejsem zedník, ani obkladač, takže mě asi někdo "vypere":-) I když je to na štuk dost silná vrstva,…
Zerozero 18.05.2010 11:59
Zerozero
Pokud je vrstva spíše 1cm, pak jakoukoli jádrovou omítkou, pokud spíše 5mm, pak raději tenkovrstvou… poslední
sHpy00n 18.05.2010 12:17
sHpy00n

Nejsem zedník, ani obkladač, takže mě asi někdo "vypere":-) I když je to na štuk dost silná vrstva, asi bych to natáhnul nějakou hotovou štukovou směsí ze stavebnin. Tam kde bude obklad, bych to snad ani neštukoval, nerovnosti vyrovná lepidlo. Ale na vyrovnaný podklad se lépe obkládá, není třeba tak hlídat rovinu.

Pokud je vrstva spíše 1cm, pak jakoukoli jádrovou omítkou, pokud spíše 5mm, pak raději tenkovrstvou omítkou. Obyčejný štuk jak psal Zerozero určitě ne-e. Teprve po obkladu doštukovat neupravené plochy. Otázka je, jak bude vypadat spoj nový štuk - stará omítka a zda by nestálo za zvážení A) přeštukovat celou kuchyň (méně nákladné) B) přestěrkovat a vybrousit kuchyň malířským tmelem (dražší - dokonalé).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru