Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nerovná podlaha

zdravím znovu by som potreboval Vašu radu v kuchyni som nivelačným laserovým strojom HILTI nameral direu v strede kuchyne ktorá je 4 cm hlboká a má plochu asi 4 m2 a postupne sa dvíha k rohom miestnosti do správnej výšky čo s tým našlapna vrstva ma byť dlažba ako by som to mal vyrovnat ???

Předmět Autor Datum
Pokud je v rozích místnosti správná výška včetně roviny, udělejte přes střed místnosti pomocí cement…
Vladajanis 07.05.2010 10:39
Vladajanis
Cituji sám sebe ze starého vlákna: ...Na vyrovnání takového rozdílu se vyrábí speciální samonivelač…
sHpy00n 07.05.2010 10:40
sHpy00n
To je zajímavý nápad.Těď taky řeším jak vyrovnat sklon 3,5 cm v místnosti 5x4m! Jen nevím zda se jed…
limanova.j 29.06.2010 18:10
limanova.j
a postupne sa dvíha k rohom miestnosti do správnej výšky Nebyl tam kdysi kanálek /gula/ na odvod v… poslední
čumil_old 29.06.2010 19:39
čumil_old

Pokud je v rozích místnosti správná výška včetně roviny, udělejte přes střed místnosti pomocí cement. potěru pruh přesně do roviny pomocí latě a vodováhy a po zatvrdnutí druhýden zase cem. potěrem srovnávací latí vyrovnejte jednu polovinu potom druhou.(Ten středový pruh je ve smyslu omítníku při omítání)Základem je dokonalé zdrsnění a navlhčení před pokládáním potěru.Po dokonalém zaschnutí můžete pokládat dlažbu.

Cituji sám sebe ze starého vlákna:

...Na vyrovnání takového rozdílu se vyrábí speciální samonivelační stěrky, ale je to poměrně drahá záležitost. Mohu poradit jiné a levnější řešení, ale je to rovněž značně nestandardní, zrovna jako vyrovnávání samotným lepidlem. Kdyby se to dověděli výrobci použitých směsí, asi by je trefilo a určitě by nedali záruku. Používám to ale s úspěchem již slušnou řádku let. V podstaě se jedná o prosté přidání flexibilního lepidla do suché betonové směsi. Na pytel betonu dávám cca lopatu lepidla a míchám vrtačkou v soudku do lehce tekoucí, pastovité konzistence. Vtip je v tom, že samotný zavlhlý beton se špatně vytahuje do vytracena a přiliš ředěný zase pouští na povrch moc vody. Použitím přísady lepidla získá jakousi plasticitu a chová se velmi podobně, jako samonivelační stěrka. Výborně se rozlévá do nuly a ani vrstva 5 cm není problém. Jen se musí opatrněji rovnat nejlépe hliníkovou latí. Ale jak jsem upozornil na začátku, všichni výrobci nedoporučují ne-li zakazují míchaní vlastních směsí s produkty jiných výrobců. Proto je takovéto použití, jakkoli proveřené, na vlastní nebezpečí. Pochopitelně se nesmí podcenit příprava podkladu. Musí se zamést a napenetrovat, nebo nouzově alespoň pořádně vykropit.

zdroj

To je zajímavý nápad.Těď taky řeším jak vyrovnat sklon 3,5 cm v místnosti 5x4m!
Jen nevím zda se jedná o flex, lepidlo na dlažby nebo třeba na lepení polystyrénu.
A jaký poměr: betonová směs 25kg + lopata lepidla, nebo 40kg + lopata lepidla??
Můžete to upřesnit? A to se vůbec neptám na doporučení značky. Děkuju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru