Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obklad na sadrokarton - specialni lepidlo?

Dobry den,

potrebovala bych poradit s lepidlem na obklad. koupelnu mame ze zel. sadrokartonu, bohuzel az pozde jsme zjistili, ze pod obklad by se melo pouzivat dvojite oplasteni deskami - kde slo jsme dodelali, vetsinou je vsak pouze jedna deska.

nyni nam maji obkladat koupelnu - v koupelnovem studiu uz nam drive prodali zakladni lepidlo od Lassesbergeru AD 505. nyni jsem vsak slysela a cetla nazor, ze na sadrokarton by se melo pouzit specialni lepidlo, napr. od LS AD 510, nebot sadrokarton se preci jen trochu chveje, tak aby obklad neodpadaval. V koupelnovem studiu nam ho pry vymeni, ale dusuji se, ze to zakladni bohate staci, ze s tim sami pracuji a je vse v poradku. Pry je to zbytecna investice. O to by nam asi az tak neslo, spise mame problem s casem - pritel by si kvuli teto vymene musel brat den dovolene :( nas obkladac pracuje s lepidly od jineho vyrobce, s temito pry nema zkusenost.

Nemate nekdo zkusenosti, jake lepidlo na obklad na sadrokarton? Velikost obkladu mame 25*33cm.

Dekuji za rady.

Tereza

Předmět Autor Datum
Již několik let mám na bílém SDK nalepeny obklady obyčejným lepidlem Z 301 Standard. Při opravě "NÁS…
milan.cukrar 13.04.2010 12:08
milan.cukrar
Jo, drží to jak čert, můžu potvrdit. Jednak tak máme záchod obložený na SDK v kancelářích a také jsm… poslední
Rce 13.04.2010 13:29
Rce

Již několik let mám na bílém SDK nalepeny obklady obyčejným lepidlem Z 301 Standard. Při opravě "NÁSTĚNKY" jsem musel vyškrabat spáru flexou proříznout i SDK. Odloupnout obklad mi něšlo.
Proto se domnívám, pokud bude řemeslník OK, tak to bude držet.
Rošt osově 62,5 cm a obklad 1x SDK GKB 12,5mm.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru