Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolacia proti spodnej vode

Zdravim,
Mam taku otazku ohladne izolacie proti spodnej vode. Ide o to ze na zahrade mam murovanu chatu s betonovymi zakladmi a s terasou, ktora spociva na 4 pilieroch zabetonovanych do zeme. Uvazujem ze pod terasou vykopem priesor na dielnu. Asi 11 kubikov hliny by trebalo vykopat, o to ale nejde. Problem je ze tam mame spodnu vodu. Trebalo by mi kopat do hlbky 1 az 1,4 m a v tejto hlbke voda uz je. Akym materialom to co najlepsie izolovat proti priesaku ? Nechcem vykopat studnu.Vlhke steny ani mury mi nevadia ale aby mi dnu nestala voda to je dolezite. A hlavne to chcem svojpomocne a co najlacnejsie. Na podlahu pojde asi 5 cm makadamu a na to karirohoz s betonom nic viac. Dakujem

Předmět Autor Datum
Voda je potvora. Aj najmenšia chyba v prevedení izolácii bude spôsobovať v období vyššej hladiny spo…
Joseph 04.04.2010 18:23
Joseph
Noo tak trativod je vyluceny to sa neda v danych podmienkach. A ta sachta je prave koli tomu ze to j…
Martin z KE 05.04.2010 08:36
Martin z KE
Mam taku otazku ohladne izolacie proti spodnej vode... vykopem priesor na dielnu... Problem je ze ta…
sHpy00n 05.04.2010 09:07
sHpy00n
No ja si to este premyslim. Ale asi nic z toho zda sa. Alebo to dat zaizolovat niekomu kto to vie ro…
Martin z KE 05.04.2010 09:18
Martin z KE
A tak ma napadlo neviete mi odporucit nejaku literaturu ktora sa zaobera prave izolaciami budov a st…
Martin z KE 05.04.2010 10:38
Martin z KE
je to otázkou peněz. Bez izolace to samozřejmě uděláte taky, ale potřebujete vodotěsný beton. Na prá… poslední
milan.cukrar 06.04.2010 14:07
milan.cukrar

Voda je potvora. Aj najmenšia chyba v prevedení izolácii bude spôsobovať v období vyššej hladiny spodnej vody zaplavovanie podlahy. A chybka sa stane. Vždy.
V podmienkach "svojpomocne" , je ilúziou predstava že to prevedieš vodotesne. Vždy niekde priesak bude. Najlepšie by bolo, ak by umiestnenie v pozemku umožňovalo vykopať trativod do nižšie položeného miesta a ním vodu spod podlahy odvádzať. Iné riešenie je, ak sa trativod vykopať nedá, vykopať zbernú šachtu a v čase keď je hladina spodnej vody vyššia ako obvykle a začne presakovať, odčerpávať ju čerpadlom. Hladinový spínač by to riešil. No či toto u občas užívanej stavby je dobrý a lacný spôsob. Nie som si istý či tých pár štvorákov za toto stojí.

Noo tak trativod je vyluceny to sa neda v danych podmienkach. A ta sachta je prave koli tomu ze to je obcas vyuzivane zbitocne draha. Rozmyslam ze to necham tak a nebudem sa v tom vrtat. Len skoda lebo zisiel by sa dalsi priesor. Mohol by tam byt totiz problem aj so statikou.

Mam taku otazku ohladne izolacie proti spodnej vode... vykopem priesor na dielnu... Problem je ze tam mame spodnu vodu... co najlepsie izolovat proti priesaku... Vlhke steny ani mury mi nevadia... A hlavne to chcem svojpomocne a co najlacnejsie...

...ze to necham tak a nebudem sa v tom vrtat...

No tak nakonec asi sám dojdeš k nejrozumnějšímu řešení a totiž raději nic nedělat.

Tedy vzhledem k úvodnímu zadání, protože udělat kvalitní izolaci proti vodě svépomocí, bez předchozích zkušeností jak s izolací pracovat se vylučuje. Krom toho si nedovedu představit dílnu s vlhkými stěnami. Necháš tam ležet hřebík a druhej den bude rezatej.

No ja si to este premyslim. Ale asi nic z toho zda sa. Alebo to dat zaizolovat niekomu kto to vie robit a robil to uz. Vykopove prace a betonovanie by ostali na mna s tym mam na to postacujuce skusenosti. Ale je pravda ze izolaciu takeho druhu som este nerobil.

A tak ma napadlo neviete mi odporucit nejaku literaturu ktora sa zaobera prave izolaciami budov a statikou ? A kdesi som raz cital ze beton sa da vylepsit pridanim jadroveho mydla. Ze potom prepusa menej vody. Jasne ze by to neriesilo problem izolacie ale taketo vylepsienie by len pridalo. Neviete nahodou pomer mydla k cementu a piesku ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru