Předmět Autor Datum
Tomáši,jsou ty parkety natolik zničené,že by se nedaly obnovit?Není nad takové dobře renovované park…
Jabraka 04.04.2010 13:15
Jabraka
Právě, že celkem jsou hlavně u kuchyňské linky od vody a jsou rozjeté od sebe.
drap 04.04.2010 22:13
drap
Presne to si myslim taky - zadna plovouci podlaha nenahradi normalni parkety, kdyz uz by to bylo fak…
filuna 27.04.2012 13:04
filuna
Parkety sa kedysi pokladali do "teru". Parkety vytrháš, ide to vcelku ľahko. A potom ten hnus nahrub…
Joseph 04.04.2010 22:20
Joseph
Tome, mám podobný problém a chci ho vyřešit trochu ekonomičtěji a bez velkého bourání a stím spojen…
pepi 27.04.2012 11:11
pepi
Dobrý den, z vašeho komentáře jsem vyrozuměla, že plovoucí podlaha jde položit přímo na parkety,je t…
Martina_ 07.05.2012 21:02
Martina_
Jediný problém který vznikne je, že se zařadíte do módní vlny tělocvičen. Pokud nejsou parkety zvlně… poslední
Henessy 08.05.2012 18:23
Henessy

Presne to si myslim taky - zadna plovouci podlaha nenahradi normalni parkety, kdyz uz by to bylo fakt tak hrozny, tak bych vytrhal jen to, co je zniceny a doplnil (nechal doplnit) to vytrhany, zbrousit a v mem pripade napustit olejem, nekdo mozna preferuje lak. Kazdopadne to je masivni drevo a to je neco jineho, nez nejakej laminat s dyhou navrchu. Osobne si myslim, ze nejlepsi je na to sehnat firmu, ktera s tim ma zkusenosti, ma na to nastroje a umi to udelat. Budes to delat nejspis jednou za zivot, tak at je to poradne. Ale to je jen muj nazor. Skoda kazde vytrzene parkety ;-)
Filip

Parkety sa kedysi pokladali do "teru". Parkety vytrháš, ide to vcelku ľahko. A potom ten hnus nahrubo mechanicky zoškrabať, prípadne si sem-tam trochu pomôžeš horuco-vzdušnou pištoľou, ak je v hrubšej vrstve. A potom nivelačku.

Tome, mám podobný problém a chci ho vyřešit trochu ekonomičtěji a bez velkého bourání a stím spojen nepořádek, odstraňování parket a vyrovnávání podlahy.
Chci položit dřevěnou plovoucí podlahu přímo na stávající parkety. Případné nerovnosti, snad jich nebude mnoho, chci vyrovnat kročejovou izolací. Ještě nevím jakou. Myslím, že to snad zvládnu sám.

Když budeš mít nějaké jiné rady a postřehy, třeba k té izolaci, tak mi napiš. Pepa
Meil: dulkaj@seznam.cz

Dobrý den, z vašeho komentáře jsem vyrozuměla, že plovoucí podlaha jde položit přímo na parkety,je to pravda? Teď předěláváme obývák a chtěli bychom plovoucí podlahu, ale nejsme si jisti, zda při pokládce na parkety by nevznikl nějaký probélm...? Předem děkuji za odpověď

Jediný problém který vznikne je, že se zařadíte do módní vlny tělocvičen. Pokud nejsou parkety zvlněné, je to ideální podklad.Musíte jen dávat pozor, abyste plovoučku nepolili, nepodřeli, nešoupali s křesly a s konferákem, používali tenkostěnné sklo, které při pádu neudělá do povrchu díry. Výhoda je, že vám ji nebudou závidět známí, kteří mají tu samou a na úklid vám stačí kus hadru na vytření.Naštěstí je tato móda levnější, než kvalitní koberec, u kterého stejně po čase skončíte.:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru