Předmět Autor Datum
Opravdu nezná někdo orientační cenu? Je jednotná nebo je u každého objektu individuální?
fasad 31.03.2010 20:17
fasad
Enegretický audit je k ničemu, ani nezatopí, ani neušetří. Naopak stojí spoustu peněz, která vychází…
jindra2 01.04.2010 18:00
jindra2
Ty jsi vůl... Někdo ho prostě potřebuje, takže mu nebude k ničemu. Všiml jsem si, že rád přidáváš do…
rokator 01.04.2010 18:53
rokator
My jsme potřebovali na zateplení věžáku,a výměnu oken tento audit,bez něho bychom nedostali úvěr od…
Jabraka 01.04.2010 19:18
Jabraka
Ano, jsem. Je to ale pouze o úhlu pohledu. Dnes je IN zateplovat, poskytují se dotace atd. Při rozum…
jindra2 02.04.2010 12:43
jindra2
Díky za reakce, ale ono se to nějak vyřešilo samo. Na stránkách zelená úsporám se mezitím objevila t…
fasad 01.04.2010 23:03
fasad
Průserem je to, že tento energetický štítek, musí být od roku 2009 na každém projektu pro ohlášení s…
MartinSekyra 02.04.2010 13:43
MartinSekyra
Délka návratnosti je pouze pojem, který se dá určit u pevných, neměnných a ještě smlouvou podloženýc… poslední
fasad 03.04.2010 19:27
fasad

Ano, jsem. Je to ale pouze o úhlu pohledu.
Dnes je IN zateplovat, poskytují se dotace atd. Při rozumné kalkulaci vyjde návratnost takové investice i po odečtení dotací na 20 - 40 let. Po té době bude zapotřebí zateplení minimálně opravovat nebo rovnou vyměnit a jsem opět ve ztrátě. Mě osobně se taková investice nevyplatí, raději investuji peníze do jiných věcí.
Jediný výsledek těchto akcí je tedy ten, že mají lidi co dělat. Nařízené energetické audity na veřejných a státních budovách přinesly pouze to, že kdo to dodržel, tak má na budově hezký barevný štítek jako je na el. spotřebičích. Stálo to spoustu peněz (z našich daní)a jinak je to k ničemu. Dozvídáme se z nich to, že je všechno špatně, ale peníze na rekonstrukce nejsou. Ostatně společnostem dodávající enegrie nejde o žádné úspory, jde jim jen o co největší spotřebu a tím i zisk (viz ČEZ).
To je můj názor a nikomu ho nenutím.
Jindra

Díky za reakce, ale ono se to nějak vyřešilo samo. Na stránkách zelená úsporám se mezitím objevila tato aktualita "Dotace na přípravu a realizaci podpořených opatření v programu Zelená úsporám (tedy tzv. podpora na projekt) se bude vyplácet i po 31. 3. 2010". Nazdar

Průserem je to, že tento energetický štítek, musí být od roku 2009 na každém projektu pro ohlášení stavby i na stavební povolení. Prostě jen další nesmysl, kterej stojí lidi peníze. Chápu, že je třeba šetřit ŽP, ale myslím msi, že kdokoliv dneska staví, nový dům, tak přemýšlí nad nákladama na topení, takže podle mě energetické štítky josu zbytečné....Jinak zateplení ano, ale svépomocí, neboť prováděcí firmy si za to řeknou nesmyslné peníze a návratnost pak jde do desítek let, což je hlooupost...

Délka návratnosti je pouze pojem, který se dá určit u pevných, neměnných a ještě smlouvou podložených nákladech. Ale nikdo z nás přece nemá uzavřenou smlouvu s dodavatelem plynu o neměnných nákladech na plyn, snad jenom u elektřiny někteří využili fixace na dané určené období. Takže většina z nás jsme odkázáni na tom zda a jak se páni kteří stojí u těch pomyslných kohoutků dohodnou se zbytkem světa a jak chamtivý budou dodavatelé vůči ostatním. Tím chci říct, a jsem v tomto směru pesimista, že po uplinutí krize půjde energie skokově nahoru a délka návratnosti investice je ůplně někde jinde. Tedy určitě zateplovat, protože až k tomu dojde tak "TLUSTÝ BUDOU HUBENÝ A HUBENÝ BUDOU STUDENÝ" Jinak díky za reakce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru