Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skladba zateplení u staré střechy ...

Dobrý den, všiml jsem si že zde již párkrát toto téma zaznělo, ale opravdu si nevím rady se skladbou u mé střechy. Krytina pálené tašky, latě, krokve ... Taková je skladba nyní.Dělám celkovou rekonstrukci malého rodinného domku. Krytinu chci nyní na jaře sundat očistit, pár tašek vyměnit a střechu přelaťovať.Především nevím zda difúzní parotěsnou folii dát na krokve pod latě nebo mezi krokve. Problém je že nemůžu ( to si myslím já) přidat kontralatě protože mám se sousedem střechu v celku. Proto mi prosím poraďte jak na to... Ještě mne napadlo kontra lať jen minimální rozměr a laťě menší rozměr než mám teď, aby nevznikl přechod mezi mojí střechou a sousedovo. Latě mám nyní cca 3x6 cm. Děkuji ...:.(Fotografie doložím

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Parotěsnou folii musíte dát vždy pod krokve - tedy dovnitř. Difúzní folii pak pod latě - aby vytvoři… poslední
TEMPELAN 02.04.2010 12:50
TEMPELAN

Parotěsnou folii musíte dát vždy pod krokve - tedy dovnitř. Difúzní folii pak pod latě - aby vytvořila odvětrávací mezeru. To je pro případ, že byste izoloval minerálem nebo sklem - tyto jsou vyrobené z tepelně vodivého materiálu. Proto mají rosný bod na povrchu a je třeba je odvětrat.
Pokud použijete materiál, který je vyroben z tepelně NEVODIVÉHO materiálu - třeba celulózovou izolaci TEMPELAN, ( nebo STYROBALL ) můžete dát difúzní folii NA LATĚ. Izolace tohoto typu má minimální difúzní odpor a velmi dobře odvětrávají vlhko - třeba horní částí krokví. Je ale pravdou, že odvětrávací mezerou nikdy nic nezkazíte.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru