Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Barva s příměsí

Dobrý den přeji,

Mám v plánu udělat omítku zhruba v pěti místnostech. Jedná se o panelový byt. Bohužel z omítkou ještě nemám žádné zkušenosti. Jednalo by se o klasickou štukovou omítku.Tak mě napadlo, zda-li by nešlo použít namísto omítky, speciální barvu z příměsí (např. příměs písku). Už jednou jsem z podobnou barvou přišel do styku a její struktura vypadala jako štuk. Tzn. nejprve bych odstranil štukovou omítku a nechal jenom jádro, poté bych nanesl barvu s příměsí, která by drobné nesrovnalosti vyrovnala.
Přemýšlel jsem o primalexu struktura nebo plastik...
Zajímalo by mne tedy, zda má někdo z Vás zkušenosti použití speciální barvy namísto štukové omítky?...

Ps: předpokládám, že omítka by mne vyšla daleko levněji, než použití podobných barev, ale z větší pracností a nepořádkem...

Předmět Autor Datum
1. V paneláku je beton a ne omítka, na ten betonový panel se lepila rovnou tapeta. Žádná omítka tam…
Rce 27.03.2010 23:28
Rce
jj, jádro tam je a už se mi to podařilo úspěšně realizovat, tedy servat jen štuk. Zajímalo by mne sp… poslední
Dieesels 28.03.2010 11:40
Dieesels

1. V paneláku je beton a ne omítka, na ten betonový panel se lepila rovnou tapeta. Žádná omítka tam není, jádro + štuk už vůbec ne.
2. I kdyby byla, tak se ti nepodaří (snadno) orvat štuk se zachováním jádra. Jestli tam už štuk je, tak to normálně přepatlej s nějakou štětkou malbytem, při malování obvykle omítky i štuky zůstávají.

jj, jádro tam je a už se mi to podařilo úspěšně realizovat, tedy servat jen štuk. Zajímalo by mne spíše varianty speciálích barev. Např. jsem někde viděl pouze příměs (polystyrenové kuličky), která se přidává do klasické barvy. Rád bych znal další varianty...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru