Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Venkovní omítka

Dobrý den !
Poradí někdo zoufalému stavebníkovi ? Občas se mi tu a tam něco nepovede...Takže, rozhodl jsem se postavit si barák na Sněžce. To, jak dlouho mi trvalo, než jsem ty zatracené cihly vynesl nahoru už tady probírat nebudu, určitě to znáte. Ale, když jsem začal stavět, lepit cihlu k cihle, tak jsem nemohl přijít na to, jak mám udělat roh. Pořád mi ta jeda cihla vyčnívala ven. Kamarád mi poradil, abych si na to koupil ohýbačku na cihly, no a stalo se. Jenže, když jí nastavím na 90°, tak se mi ta cihla (mrcha) ve skutečosti ohnula o 270°. Nevěnoval jsem tomu až tak velkou pozornost, říkal jsem si, cihla je ohnutá tak co... No a po dokončení stavby vypadá ten barák jako hrad s bočním cimbuřím bez střílen. A navíc je všechno křivé. Nemám totiž ani "lejsrovou" vodováhu. Mám jen obyčejnou, z které se mi ztratila bublinka, nevím kam, ale to už neřeším delší dobu. Samozřejmě, že jsem si chtěl ještě tehdy koupit novou, ale pořád jen, že prý se to už nevyrábí a že to stejně nikde neseženu. Je nad slunce jasné, že to je jen kousek vzduchu ve vodě, ale není to na domácím trhu. No nic, takže bez vodováhy a od oka. Jen ještě podotýkám, že všechno dělám svépomocí. Nelíbí se mi ten barák, tak si vedle něj chci postavit nový a hezčí. Poradí mi někdo, jak na ten starý barák nahodit omítku ? Děkuji předem

Předmět Autor Datum
poradím, ptejte se...."Vepřová hlavo "
milan.cukrar 06.03.2010 18:26
milan.cukrar
Tu omítku už si kup hotovou a v pytlíku.Vařit musíš na malém plameni,aby se ti nesrazila.Pak ji hází…
Jabraka 07.03.2010 10:56
Jabraka
Nezapomenout do omítky rozmíchat pytel připínáčků, pak při nahazování nepadá.
Remca 07.03.2010 11:51
Remca
Mně se osvědčilo položit zeď při omítání na zem, akorát si to pak člověk nesmí začerstva pošlapat.
zoul 07.03.2010 17:58
zoul
Aby se ušetřilo za lešení, komín nahazovat prakem.
čumil_old 07.03.2010 18:33
čumil_old
:))jjjaaa... tak tohle mě dost pobavilo, ale když si to tak vemu, aby uplný laik stavěl barák potřeb…
kataryn 17.06.2010 19:46
kataryn
Jestli na to moc pospícháš, kvůli zimě, tak vem toho kamaráda a tu uvařenou omítku, pozor důležité j… poslední
lol 18.06.2010 16:35
lol

Tu omítku už si kup hotovou a v pytlíku.Vařit musíš na malém plameni,aby se ti nesrazila.Pak ji házíš na ten barák,musíš pomalu a malou lopatkou.Aby se ti ty ohnuté cihly naráz nenarovnaly.A tu bublinku jsem viděl minulký týden v Kauflandu.
Dva druhy,levné a přece teplé!!!
JABRAKA

:))jjjaaa... tak tohle mě dost pobavilo, ale když si to tak vemu, aby uplný laik stavěl barák potřebuje pořádnou kuráž. A myslím že o tomhle přemýšlí spousta lidí.
mno já právě kupuju jednu zříceninu, která nemá venkovní omítku. Vzhledem k tomu že jsem žena, a žádného chlapa kolem sebe nemám tedy i mě napadlo to prostě na ten barák ne tak naplácat,.. ale.. jak to tak čtu..měla bych se poučit a svou bojovnost a stavitelské umění nechám spát a přizvu odborníka :-D a Vám přeju hodně štěstí do dalšího budování

Jestli na to moc pospícháš, kvůli zimě, tak vem toho kamaráda a tu uvařenou omítku, pozor důležité jsou ty napínáčky, nalož tou lopatkou do kolečka, vemte ho každý z jedné strany a s mírným rozeběhem s ním nahodte tu zed. Na ten prak kvůli tomu komínu se vyprdni, jde i komín, ale s adekvátně větším rozeběhem. Tímto způsobem ušetříš minimálně jeden pracovní den. Po práci stačí umejt jenom to kolečko. Neboj se zeptat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru