Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Osvětlení bytu

Jelikož se chystáme na předělání celé staré elektroinstalace v bytě.Chtěl bych se poradit jaké se dnes volí osvětlení v pokojích,kuchyni,na wc a koupelně s ohledem na spotřebu a disegn.Dík za vaše názory,rady i případné obrázky.

Předmět Autor Datum
To by si měl zvolit každej sám, co mu vyhovuje. Já si do kuchyně dal lustr s třema halogenovýma žáro… poslední
Prasak 21.02.2010 18:42
Prasak

To by si měl zvolit každej sám, co mu vyhovuje.
Já si do kuchyně dal lustr s třema halogenovýma žárovkama po 40W, mám je nasměrovaný na jednotlivý části linky. K tomu v lince jsou zabudovaný malý zářivky.
V obýváku mám úsporný žárovky, ale nad jídelním stolem jsem na stěnu přidal další svítidlo opět s halogenkama, tentokrát dvě, mají přece jen ostřejší světlo, než úsporky. Lustr od stolu a v kuchyni jsou z jedné sady, i když se dají koupit každej zvlášť.
Na záchod, do koupelny a na chodby mám použity obyčejný 60W žárovky v obyčejných plochých stropnicích, tam všude úsporky nemají význam, když se tam rozsvěcuje často jen na pár vteřin. V koupelně ještě osvětlení zrcadlem.
I v ložnici mám jen obyčejnou žárovku, nikdy se tam nesvítí tak dlouho, aby to ospravedlnilo cenu úsporky. A v lampičkách nad postelí opět halogenky, tentokrát matné.
Všechny halogenky, o kterých tady píšu, jsou směrový, tedy ty, co mají na zadní stěně napařenu zrcadlovou vrstvu.

Tohle mám konkrétně:
[472.jpg]
nad jídelním stolem na stěně

a tohle
[473.jpg]
nad kuchyňskou linkou. Linku mám do tvaru U.

Zpět do poradny Nahoru