Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Údržba eurooken

Dobrý den, rád bych se zeptal na ůdržbu eorooken (dřevo), 3 roky po instalaci. Dočet jsem se že existují udržovací sady nátěru. Je potřeba před aplikací této sady jemně přebrousit rámy? Popřípadě jakou zrnitostí papíru a jak hodně.
[mod]Změna předmětu, původně: ůdržba eurooken, omlouvám se ale nemohl jsem se na to koukat (Rce)[/mod]

Předmět Autor Datum
Zdravim, ja dostal primo od vyrobce oken tzv. udrzovaci sadu. Jsou v tom dve lahvicky s houbickou. J…
bizun 07.02.2010 23:58
bizun
Myslel jsem na ramy nesahat brusnym platnem.
bizun 08.02.2010 00:03
bizun
Díky, bizune protože když jsem to přednes manželce, že se doporučuje to lehce přebrousit tak se zhro…
kiri 08.02.2010 09:28
kiri
Zdravím, pokud výrobce oken Ti ke svému výrobku, žádnou "udrž. sadu" nedá, tak tě na to při reklamac… poslední
bizun 08.02.2010 20:59
bizun

Zdravim, ja dostal primo od vyrobce oken tzv. udrzovaci sadu. Jsou v tom dve lahvicky s houbickou. Jedna lahev obsahuje odmastovadlo, kterym se nejdriv navlhci houbicka a ram okna s kridlem se "odmasti" a potom druhym pripravkem {vypada to skoro jak mleko} se cele okno znovu pretre houbickou. Ja houbicku hned po prvnim okne zahodil a pouzival dva hadriky, na kazdou lahvicku jiny. Melo by se to delat dvakrat za rok, napriklad na jare a na podzim, proste kdyz zensky mejou okna. Na ramy bych, pred pouzitim tohoto pripravku, urcite nesahal. V nasem regionu je docela dost vyrobcu eurooken, ale tuhle sadu nedava skoro nikdo. Takze asi zalezi na kazdym, kdo tomu uveri, ze ta sada pomuze. Ja ji pouzivam a po aplikaci je teda trochu znat,ze osetreny ram je na tom lip nez neosetreny. Eurooknum zdar, BIZUN.

Díky, bizune
protože když jsem to přednes manželce, že se doporučuje to lehce přebrousit tak se zhrozila, že do oken řádově za x tisíc budu nějak škrábat. Vyprdnu se na to a budu to aplikovat jak píšeš. Dvakrát ročně a pouze nátěr.
Zmínil jsi se "záleží na každým kdo tomu uvěří". Je to opravdu potřeba nebo je to sychr výrobců proti vyblednutí a znehodnocení původního nátěru a při reklamaci tě na toto dostanou? Mě osobně se po roce na jednom křídle zvenčí odloupla barva až na dřevo cca 5cm na 10cm, a reklamační technik to zkoušel na kroupy. No nakonec přijely a vyřešily to.

Zdravím, pokud výrobce oken Ti ke svému výrobku, žádnou "udrž. sadu" nedá, tak tě na to při reklamaci nemůže "dostat". Leda,že by měl ve smlouvě uvedený, ať si zákazník po montáži něco na údržbu sežene.To s tím odloupnutím barvy vypadá, že něco pokazily při výrobě. Nedodržení technologického postupu, atd.... Jinak by ta reklamace nebyla, tak jednoduchá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru