Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nátěr vany epoxydovým emailem

Dobrý den,chtěl bych se také zeptat jaký je postup při nátěru vany epoxydovým emailem.myslím je nutné nějaké přebrušování původního emailu vany a nebo stačí jenom odmastit a natírat.Poraďte.Děkuji

Předmět Autor Datum
Vašku, nejprve jsem vanu celou umyl zředěnou kyselinou solnou(HCl)Pak jsem jemným smirkem přesmirkov…
Jabraka 29.01.2010 20:16
Jabraka
A může se zeptat jak dlouho vám vana po takovéto renovaci funguje? My nechávali vanu renovovat nátěr…
JoDiK 23.06.2011 09:59
JoDiK
My jsme si nechali vanu natřít už podruhé, první nátěr nám vydržel šest let, vložka se nám zdála pří…
Zdeněk Brno 26.08.2011 00:36
Zdeněk Brno
Našel jsem ještě záručák od nich, je tam adresa www.nateryvan.zde.cz
Zdeněk Brno 26.08.2011 00:40
Zdeněk Brno
Ak môžem poradiť, ja by som to štetcom nenatieral. Neviem na akú hustotu sa riedi táto farba, ale le…
spiroextra 30.01.2010 10:56
spiroextra
Na tyto aplikace jsem váleček nezkoušel,nakonec je to jen na odzkoušení.Epoxyemail se neředí,natírá…
Jabraka 30.01.2010 13:37
Jabraka
Ahoj, no, taky jsem zkusil si sám natřít vanu a dopadlo to dost bledě. Dostalo se do toho dost prach…
Honzat 23.06.2011 02:40
Honzat
Dobrý den,zadal jsem si renovace van a hned první odkaz.Sám bych do toho nešel a to mám nějaké zkuše…
Lubomír 23.06.2011 06:05
Lubomír
www.nateryvan.cz Ti nám vanu opravovali, jsme naprosto spokojení. Nikola
NikolaM 21.04.2012 11:51
NikolaM
Existují akrylátové vložky, získáte sice mělčí, ale novou vanu. Spousta lidí se s renovací napálila,…
kejki 24.06.2011 02:04
kejki
...ASI BYCH NEODKLÁDALA PRÁDLO NA RENOVOVANOU VANU, VANA SI MYSLÍM JE SPÍŠ NA KOUPÁNÍ NEŽ NA ODKLÁDÁ… poslední
JANA BLANSKO 10.09.2012 00:38
JANA BLANSKO

Vašku,
nejprve jsem vanu celou umyl zředěnou kyselinou solnou(HCl)Pak jsem jemným smirkem přesmirkoval místa,kde ještě zůstaly nějaké usazeniny.Vanu jsem důkladně opláchnul horkou vodou a vytřel hadrem dosucha.Nechal jsem ji do druhého dne vyschnout,večer namíchal email - je dvousložkový - podle návodu míchal jsem po troškách.Začal jsem nanášet jemným plochým štětcem odshora kolem dokola a postupně dolů.Barvu jsem vždy namíchal znovu,nejde to namí¨chat naráz.Natíral jsem slabé vrstvičky,aby to nestékalo.Spodní část nakonec.Je potřeba zabránit i malým kapkám vody na baterii jsem přidělal kyblík.
Po zatvrdnutí jsem natřel ještě jednu slabou vrstvičku.
Po 24 hodinách lze do vany napustit vodu.
JABRAKA

A může se zeptat jak dlouho vám vana po takovéto renovaci funguje?
My nechávali vanu renovovat nátěrem dvakrát - pokaždé jiná firma a jiná technologie - vždy to ale vydrželo jenom tak rok, maximálně dva.
Napotřetí jsme se vykašlali na nátěry a nechali se inspirovat přes 10 let starou vložkou u známých.
Už ji tam máme třetím rokem, zatím maximální spokojenost a hlavně žádné další investice...

My jsme si nechali vanu natřít už podruhé, první nátěr nám vydržel šest let, vložka se nám zdála příliš drahá. Známí vložku taky měli, ale udělala se jim tam prasklina a tak ji nechali vytrhnout a taky si nechali udělat nátěr, zatím jsme spokojení a oni taky, není s tím problém. Ale asi bych se do toho nepouštěl sám, díval jsem se jak to dělali a je lepší si to nechat natřít od firmy.

Ak môžem poradiť, ja by som to štetcom nenatieral. Neviem na akú hustotu sa riedi táto farba, ale lepší výsledok sa dá dosiahnuť použitím malého molitanového valčeka určeného na laky. Farba sa lepšie rozotiera, nevidno ťahy štetcom a nehrozí, že sa niekde uvolní vlas zo štetca. Ja som takto natieral zárubne. Bolo to oveľa rýchlejšie ako štetec, tým pádom sa farba lepšie zlieva pri maľovaní väčších plôch a nemal som zafarbenú celú ruku pri maľovaní nad hlavou.

Na tyto aplikace jsem váleček nezkoušel,nakonec je to jen na odzkoušení.Epoxyemail se neředí,natírá se s hustotou,jaká je v dodávce,i když acetonem ředit jde.Samozřejmě se váleček už asi na nic jiného nepoužije.Namíchaná barva poměrně rychle tuhne,pracovat se musí rychle.
JABRAKA

Ahoj, no, taky jsem zkusil si sám natřít vanu a dopadlo to dost bledě. Dostalo se do toho dost prachu i když jsem dával pozor, asi ze štětky, bylo to potečený, dělalo se to dost blbě a pěkně to smrdělo, výsledek děsnej a to nejsem nešika myslím. Pak nám nezbylo nic jinýho jak shánět někoho kdo nám to předělá, protože vanu jsme vybourat nemohli, nemáme už stejný oblady. Když jsem sháněl kdo by to opravil, tak mě v jedné prodejně barev řekli, že se prodává i barva na auta a že to je stejný jako kdybych si chtěl nastříkat doma sám auto, že to taky dopadne blbě, že je lepší si na tu vanu rovnou objednat firmu, tam je i záruka na práci.. No, měli pravdu. Naštěstí ted už to mám opravené. Akorát mě to stálo víc peněz, měl jsem si tu firmu pozvat hned. V barvách měla prodavačka pravdu.. Takže nechci nikoho navádět, ale popřemýšlejte, at se nedostanete do stejnejch problémů jako já. Asi je lepší to nechat udělat kdo to umí a má v tom praxi.

...ASI BYCH NEODKLÁDALA PRÁDLO NA RENOVOVANOU VANU, VANA SI MYSLÍM JE SPÍŠ NA KOUPÁNÍ NEŽ NA ODKLÁDÁNÍ PRÁDLA, PAK BYCH SE NEDIVILA ŽE BY SE MOHLA NĚJAK ZABARVIT..ALE ŠVAGROVÁ SI NECHALA DÁT DO VANY VLOŽKU, STÁLO JI TO PŘES OSM TISÍC A TO JEŠTĚ MUSELA SMLOUVAT, PROTOŽE NAPŘED JÍ SLÍBILI CENU DO ŠESTI TISÍC A KDYŽ TO DĚLALI, TAK SI PŘIPOČÍTÁVALI SIFON, CESTU A NĚJAKÝ LEPIDLA A SILIKONY A DOPŘEDU JÍ ŘÍKALI NIŽŠÍ CENU..NO, NAKONEC TO MĚLA SI PŮL ROKU A BARVILA SI VLASY A NA TÉ VLOŽCE JÍ ZŮSTAY FLEKY.. tAK SE ŠVAGR NAŠTVAL, OBJEDNAL FIRMU CO NATÍRÁ VANY A NECHAL VLOŽKU VYTRHNOUT A UDĚLALI NÁTĚR. aBYCH PRAVDU ŘEKLA, TEN NÁTĚR VYPADÁ DOBŘE A JÁ BYCH VLOŽKU NIKDY NEDALA, BYLO TO DRAHÝ A STRAŠNĚ JIM TO ZMENŠILO VANU..TO BYL ŠVAGR TAKY NAŠTVANEJ, SKORO SE NEVLEZL DO TÉ VANOVÉ VLOŽKY.. nO,MAJ NÁTĚR A JSOU SPOKOJENÍ, TEN NÁTĚR JE STÁL I S CESTOU 2200,-kČ DĚLALA JIM TEN NÁTĚR NĚJAKÁ FIRMA Z BRNA.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru