Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Postříkat WD sprejem a pak odškrabávat nehtem. Já to dělal i nabroušenou nerez špachtlí, opatrně nap… nový
MYŠ 18.03.2010 21:27
MYŠ
Zrovna jsem to absolvovala, bylo to něco strašlivého, ale šlo to fénem a zároveň vlhčením hadříkem (… nový
Gábina777 18.07.2014 13:23
Gábina777
Já dělal před časem něco podobného na rýnách (okapech). Stejný problém. Nakonec to šlo dolů za pomoc… nový
Trulli1 21.07.2014 22:12
Trulli1
Dobrý den, připadám si jako genius, protože jsem tento problém řešil nejdříve se svým dodavatelem ok… poslední
Andys 31.10.2015 10:48
Andys

Postříkat WD sprejem a pak odškrabávat nehtem. Já to dělal i nabroušenou nerez špachtlí, opatrně naplocho. WD sprej je vůbec super pro odstranění různých nálepek. Folii jsem sundaval po cca 10 měsících a někde to fakt drželo jak přibitý :-). U folie na střešních plastových oknech jsem zkusil i čistý líh, protože sádrokarton je těsně u rámů oken a nechtěl jsem ho WD sprejem postříkat.

Zrovna jsem to absolvovala, bylo to něco strašlivého, ale šlo to fénem a zároveň vlhčením hadříkem (značným vlhčením). Folie byla stará a velmi křehká. Vlhkost a teplý fén ji trochu probraly k elasticitě. Takže to mám za sebou. Konečně!!!

Dobrý den,
připadám si jako genius, protože jsem tento problém řešil nejdříve se svým dodavatelem oken, a ten mi jenom sdělil, že je to problém, že to vlastně nemá řešení. Mám namotovaná plastová okna s imitací dřeva potažená s ochranou folií. Folie jsou na vnější straně dva druhy. Na vnitřní straně bílá. Jedna s nápisem Decro,druhá bílá. Byly na oknech cca 10 měsíců přes letošní léto. A to mě výrobce spojil se servisním a reklamačním technikem. A ten na závěr řekl, že máme smůlu, protože ve smlouvě jsou 2 měsíce, do kdy se ta folie musí sloupnout. Tak jsem hledal na různých forech včetně tohoto. A došel jsem k závěru, že to zkusím s touto výbavou na základě toho fóra:
1. hadřík a teplá voda + plastová škrabka
2. elektrický fén - letlampa
3. plastová škrabka + kovová škrabka
4. přípravek na čištění plastů - vše nakoupeno v OBI

Nejdříve jsem zkusil elektrický fén a výsledek se dostavil okamžitě. Je třeba být opatrný, protože fén má svojí regulaci - teplota a intenzita vzduchu a pak je důležitá vzdálenost s jakou máte pistoli vzdálenou od povrchu okna. Dá se to shrnout tak, že je třeba s citem tu folii nahřát, začne se krabatit, v jedné ruce držíte fén a v druhé ruce škrabete plastovou škrabkou folii. Jakmile se začně folie krabatit je třeba snížit ofuk teplého vzduchu a intentivně plastovou škrabkou škrabat až si vytvoříte vrstvu folie, kterou jeste schopni ucchopit prsty. A pak při současném lehkémm nahřívání - proud teplého vzduchu směřujete z větší vzdálenosti nebo trochu stranou a pak tu folii sloupnete pokud možno v celku. Pokud se Vám přetrhne, opět nahřejte abyste ji mohli uchopit a tak dokola. PO chvilce mi to šlo náramně, a proto jsem se cítil jako jak jsem v úvodu napsal - po všech těch diskuzích a zvažování jak na to. I ta horká voda by mohla fungovat - ale jen jako zdroj tepla, který možná šetrněji to folii změkčí a tím se s ní pak dá pracovat -ale to jsem nezkoušel, protože ten fén byl rychlý a efektivní způsob očištění okna. Trvalo mi jedno okno 1,5x1,5 cca 1 hodinu.

S pouzdravem
Jarda

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru