Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem stavební úprava-prosím o statický výpočet

Ahoj,
jsem nucen udělat stavební úpravu v přístavku u domu. Přístavek je rozdělen na 2 části nosnou zdí z pálených cihel, tloušťka zdi je 300 mm. Nad překlady je zeď tloušťky 300 mm, o kterou jsou seshora opřeny trámy nesoucí pálenou střešní krytinu neurčitého původu a stáří. Kdysi byl v přístavku hajzlík (šířka dveří 800 mm, dle obrázku), pod nímž byl jakýsi septik o kapacitě cca 1 m3. Teď je tam prázdná dutina. Potřeboval bych se zbavit prostředního pilíře zdi (šířka 900 mm). Moje úvaha je taková: vyplním prostor septiku betonem a zároveň tento monolit spojím s pilířem z betonu, samozřejmě vše vyztužím armovacím železem a spojím s původní stavbou navrtáním děr do zdi a vlepením roxorů do zdi buď chemickou maltou, nebo stavebním lepidlem. Po vytvrdnutí betonu vybourám drážku pod stávajícími překlady a vložím ocelovou traverzu. Jde mi o to, aby stavba byla staticky v pořádku, takže slovutné pány, odborníky, zvláště PT Shpy00na a tErmita, prosím o zhodnocení, jakou traverzu použít, případně přehodnocení. Obrázky přikládám, je to narychlo spíchnuté v Malování, není to pěkné, ale snad je to srozumitelné.
EDIT: Ještě dodám, aby toho nebylo málo, že stavbu potřebuju udělat co nejrychleji, čili s nějakým speciálním rychletvrdnoucím betonem, aby nestihl zmrznout-jeho typ bych také prosil navrhnout.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě jednou prosím. Alespoň od oka-2 traverzy I o výšce 200 mm, mohlo by to stačit?
strejdabrabenec 04.01.2010 20:54
strejdabrabenec
To si asi nikdo netroufne, jak je velká ta střecha, co na tom leží? Za druhé, pokud na tom leží stře…
kejki 04.01.2010 22:54
kejki
Rozměry střechy jsem měl uvést, průřezy trámů a jejich počet, typ krytiny. Chápu, zkusím to zítra do… poslední
strejdabrabenec 04.01.2010 23:43
strejdabrabenec

To si asi nikdo netroufne, jak je velká ta střecha, co na tom leží? Za druhé, pokud na tom leží střecha, mělo by se to během práce ještě vynést, nesekat rovnou kapsy pro překlady. Za třetí - měla by na to být stavební dokumentace a tam to spočítané, 20I na 3m je překlad jako kráva.

Rozměry střechy jsem měl uvést, průřezy trámů a jejich počet, typ krytiny. Chápu, zkusím to zítra doplnit, ale teď už tam nepolezu. Ta střecha je právě docela problém, protože ta nosná zeď nese vlastně střechy dvě, seshora na ni leží trámy od hřebene hlavní střechy (cca 5m), a zároveň další trámy co pokračují směrem dolů, na nízkou zídku (taky asi 5m délka). Zvenku to vypadá jako jednolitá střecha. Kdyby tam ta spodní střecha nebyla, asi bych to neřešil a šel rovnou na věc, na druhé straně přístavku, kde je střecha bez pokračování dolů, to nese jenom patnáctka zeď se třemi 30cm pilíři.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru