Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problémy s teplou vodou

Vlastním závěsný plynový kotel propojený s bojlerem. Koupelna je od bojleru vzdálena cca 8m, umyvadlo v patře cca 6m. Po spuštění teplé vody teče v koupelně pouze vlažná voda (bojler ukazuje 65 stupňů) a to pocelou dobu, po krátkém odpouštění teče v horní koupelně voda horká. Kde může být problém, že do spodní koupelny teče pouze vlažná voda? Děkuji za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den,zadavateli,jen malá otázka "fungovalo to někdy"?
Lubomír 03.01.2010 10:30
Lubomír
dům jsem s tímto stavem již zakoupil, bohužel jsem tomu nevěnoval zvýšenou pozornost. Teď se snažím…
huby 06.01.2010 16:47
huby
Dobrý den,jestli Vám z jedné baterie teče voda horká,tak nebude nic s bojlerem.Jen mě napadla taková…
Lubomír 06.01.2010 17:42
Lubomír
Dobrý den, po uzavření přívodu studené vody do bojleru a otevření teplé voda neteče. Takže by se to…
huby 10.01.2010 17:38
huby
Ano, může to být i tím svárem. Při kompletaci mohl být plast příliš prohřátý a po propojení se do pr…
Scorpio 11.01.2010 11:18
Scorpio
Já bych řekl, že tím svárem to být nemůže... Omezený průtok by to mohl ovlivnit, kdyby ohříval vodu…
rokator 12.01.2010 10:05
rokator
Omlouvám se, zcela jsem zasklil podstatu otázky o teplotě vody. Svár opravdu může ovlivnit jen průto…
Scorpio 12.01.2010 14:15
Scorpio
Dobrý den Huby,chci se jenom zeptat zda ten kotel je protherm a k tomu příslušný zásobník vody a z t…
mates 111 12.01.2010 18:05
mates 111
Kotel je PROTHERM a k tomu příslušný zásobník vody. Prioritně se jedná o problém rozvodu teplé vody.…
huby 17.01.2010 20:46
huby
Dobrý den Huby,chci se zeptat kde bydlíte zda to není tajné ,protože to by chtělo vidět aby se to da…
mates 111 21.01.2010 20:55
mates 111
Dobrý den, já jsem z Kralup nad Vltavou, takže žádná dálka. Měl jsem v plánu pozvat někoho, kdo by p…
huby 24.01.2010 12:17
huby
Dobry den koukam ze mame skoro stejny problem. Muzu vedet jak jste to vyresil? Ja s kotlem Protherm… poslední
Ptazz 07.07.2016 22:53
Ptazz

dům jsem s tímto stavem již zakoupil, bohužel jsem tomu nevěnoval zvýšenou pozornost. Teď se snažím najít příčinu. Propojení bojleru, kotle a rozvodů vody je dle instalatéra správné. Napadá mě zkusit třeba změřit vodu hned u bojleru, jestli není pokažený, co myslíte?

Dobrý den,jestli Vám z jedné baterie teče voda horká,tak nebude nic s bojlerem.Jen mě napadla taková věc,jestli tam není termostatická baterie a opačné vstupy do ní,kdysi si jí pořídil kámoš a na tomto základě jí nepoužil,nechtělo se mu přesekávat koupelnu.Doma je také namám,protože vodař to zde napojil také opačně,teplá vpravo a studená vlevo.Jinak uzavřete přívodní kohout-studenou do bojleru a pusťte teplou v té koupelně,mělo by odtéct trošku vody a pak už nic,jestli poteče dále,tak je závada jinde.Ta voda se prostě ochladit ve zdi nedokáže i kdyby bylo tažení dlouhé desítky metrů.Písněte,budeme pátrat po závadě.:-)

Dobrý den, po uzavření přívodu studené vody do bojleru a otevření teplé voda neteče. Takže by se to asi nikde potkávat nemělo. Zároveň se mi zdá, že má voda malý tlak, sprcha neteče tak, jak by měla a napuštění vany by trvalo velmi dlouho. Trošku jsem hledal a zjistil následující. Za hlavním uzávěrem vody je téčko, jeden konec (studená) je vedena v zemi do koupelny, kuchyně a na zahradu (na zahradě je proud jako blázen, v koupelně ne), druhý konec vede ke kotli s přívodem do bojleru. Zároveň je zde uzávěr vody, který uzavře teplou do kuchyně a koupelny a zároveň teplou i studenou do patra. Nejlepší by bylo to udělat celé znovu, ale vše je vedeno v zemi a pak je dlažba... Voda je vedena v plastu, může to být svárem, který by snížil průtok a tím i tlak? Soused s tlakem problém nemá.

Ano, může to být i tím svárem. Při kompletaci mohl být plast příliš prohřátý a po propojení se do průžezu mohlo "narolovat" větší množství plastu který zmešil světlost trubky.
(Osobně jsem to takto jednou taky přešvihl, ale při kontrole sváru jsem na to naštěstí přišel, pročež jsem to odstřihl a navařil nove koleno.)

Já bych řekl, že tím svárem to být nemůže...

Omezený průtok by to mohl ovlivnit, kdyby ohříval vodu průtokáčem - ten by třeba při malém tlaku nemusel sepnout nebo dostatečně ohřívat.

Ale když jde voda z bojleru, tak se ta teplota nemůže tak rychle ztratit. Poteče menším proudem, ale pořád stejně teplá, ne?

Dobrý den Huby,chci se jenom zeptat zda ten kotel je protherm a k tomu příslušný zásobník vody a z této diskuse se domnívám že je problém někde s rozvodem teplé vody jako takové a né stím jestli je někde trubka ve sváru zůžená či ne u tohoto ohřevu TUV by to nemělo mít vůbec žádný vliv na teplotu snad jen na průtok,proto se jěště jednou ptám zdali není řešena cirkulace TUV Dík za odpověd

Kotel je PROTHERM a k tomu příslušný zásobník vody. Prioritně se jedná o problém rozvodu teplé vody. Ještě pro upřesnění ta taplé voda (horká) teče v horní koupelně až tehdy, když je puštěná nějaký čas spracha v dolní koupelně. Pokud pustím teplou vodu samostatně pouze v horní koupelně. tak teče také pouze vlažná. Je to začarovaný kruh. Kdyby nebyla všude dlažba, tak bych asi vše řešil novým rozvodem. Zatím se snažím vypátrat příčinu. Díky za případné rady.

Dobry den koukam ze mame skoro stejny problem. Muzu vedet jak jste to vyresil?
Ja s kotlem Protherm Tiger mam problemy jiz nejakou dobu. Stale to vypada na ucpany rozvod v kotli ktery jsem nedavno cistil. Problem je v tom, ze nyni jsem dorazil z vyletu (2 dny) a kotel je natopeny na cca 80st a voda kdekoliv tece hrozne malo, bez tlaku a hlavne pouze LEHCE VLAZNA. Kdyby tekla malym tlakem, tak to jeste pochopim (pricpane trubky) ale ze kotel je natopeny a voda tece skoro studena, to mi jasne neni.... diky za odpoved.
P.Blaha mail ptazz1@gmail.com

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru