Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Š Felicia - občas nesvítí osvětlení regulátorů topení a ventilátorů

Občas mi nesvítí osvětlení regulátorů topení a ventilátorů u Š Felicie na palubní desce, v létě mi to nevadí, protože je dlouho světlo, ale v zimě mě to už sere, anejbrž je furt tma. Někdy když s těmi regulátory hnu, tak se rozsvítí, anebo se rozsvítí levá polovina a svítí to až do konce jízdy, ale jakmile to po nějaké době zase nastartuji, tak to už zase nesvítí. Asi tam je někde špatný dotek. Jak to je pod tou palubní deskou řešeno? Tam jsou nějaké diody nebo tam jsou žárovky? Opravoval jste si to někdo sám? Asi se bude muset odmontovat celá palubní deska, abych se k tomu nějak dostal.

Předmět Autor Datum
Určitě tam budou žárovčičky a určitě tam bude blbej kontakt, nebo napůl přetrženej drátek. Zkus např…
Prasak 25.12.2009 21:58
Prasak
Díky, zkusím vypáčit ta regulační kolečka, celou palubní desku se mi opravdu odmontovávat nechce, al…
jeremjáš 26.12.2009 09:33
jeremjáš
Dobrý den,nad těmi regulačními kolečky jsou tlačítka,ty půlměsíčky na krajích v řadě tlačítek jsou j… poslední
Lubomír 26.12.2009 11:17
Lubomír

Určitě tam budou žárovčičky a určitě tam bude blbej kontakt, nebo napůl přetrženej drátek. Zkus napřed zatáhnout za ty regulační kolečka, mohly by jít vytáhnout a pod nimi by mohly být šroubky, nebo ty plasty půjdou vyloupnout.
Nevím to přesně, ale vzhledem k podobnosti vozů koncernu VW to tak tipuji, měl jsem Golfa a teď mám Oktávku a všechno je to dělaný velmi podobně a vcelku logicky.
Možná ti pomůže tohle:
http://felicia.manas.name/vymena-zarovek-pristrojo va-deska/

Dobrý den,nad těmi regulačními kolečky jsou tlačítka,ty půlměsíčky na krajích v řadě tlačítek jsou jen záslepky,vyjmete je snadno slabým šroubovákem,pd nimi šroubky,demontovat a ten panýlek jde vysunout,pozor,kabely tam mají šeredně krátké.Pak se dostanete nad ta regulační kolečka,mohlo by tamtudy jít vyměnit žárovičky.Píšu to však ze svého hlediska,mám hubené pacinky a dostanu se tam kam jiní ne.Mordoval jsem to letos z jara kámošce před technickou,bylo závad až hrůza,vše krom hydrokolektoru na předních světlech jsem odstranil a technická OK.Podobně mi to přestalo svítit asi před rokem na mém fordu,také na regulaci teploty,mírný pěstní zásah a zatím to svítí,ale asi mě to čeká také rozebrat.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru