Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím vystěrkovat betonovou podlahu pod nátěr barvou ?

Chtěl bych v prádelně natřít podlahu nějakou odolnou barvou co je na výrobní haly, garáže a podobné, ale protože je to původně kletovaný beton a občas se tam něco kopalo, bylo by potřeba něčím to vyrovnat. Protože se jedná o tlouštku od 0,5 do cca 3 mm mám obavu, že se všechny stěrky zase oloupou. Existuje něco co by na tom betonu drželo a dalo se to nějak pokud možno jednoduše vyrovnat? Takové rady, že je nejlepší to vykopat a udělat nový beton jsem už dostal :-)
Díky za nějaké zkušenosti.

Předmět Autor Datum
Jó, něco podobného mě čeká...akorát tam jsou ty mezery tak od 0,5cm do 3 cm :-D Z vlastní zkušenosti…
Kamikaze591 20.12.2009 13:07
Kamikaze591
No jestli tlouštku od 0,5 do cca 3 mm míníte tak, že je to tloušťka, kterou hodláte aplikovat, tak t…
sHpy00n 20.12.2009 13:36
sHpy00n
Nechci stěrkovat celou podlahu, ale jen ty opravované kousky, případně různé vyštípnuté a podobně. T…
míra22 20.12.2009 16:41
míra22
Aha. Teď už jsem to pochopil správně. Osobně nejsem zastáncem takového flikování, raději bych stěrko…
sHpy00n 20.12.2009 17:29
sHpy00n
Díky. Právě že mě se jedná tak o 5-10% plochy. Jenom jak se musely kopat nové odpady, tak se tam v t…
míra22 20.12.2009 22:23
míra22
zdravím pozri sa na toto "postup_aplikace.htm" já sám o tom nič neviem takže uvítam o tomto spôsobe…
mj 20.12.2009 18:37
mj
To taky nevypadá špatně. Zkusím prozkoumat :-) poslední
míra22 20.12.2009 22:24
míra22

Jó, něco podobného mě čeká...akorát tam jsou ty mezery tak od 0,5cm do 3 cm :-D Z vlastní zkušenosti vím že samonivelák drží jak luteránská víra když je dobře nachystaný podklad. Akorát, v mém případě by se mi to dost prodražilo, takže jsem zvolil to, že to vyrovnám řídším betonem a na to hodím dlaždice nějaké staré a bude gut.

No jestli tlouštku od 0,5 do cca 3 mm míníte tak, že je to tloušťka, kterou hodláte aplikovat, tak tomu pochopitelne také věřit nebudu. Zvlášť má-li stěrka být finální povrch pod nátěr. Pokud ale stávající povrch důkladně očistíte, zbavíte volných částic a vystěrkujete vyšší vrstvou, pak nemám obavy. Podmínkou úspěchu je ale použití stěrky určené pro vysoké mechanické zatížení a penetrace stejného výrobce. V kombinaci s kvalitním nátěrem pak budete mít na dlouhou dobu vystaráno.

Nechci stěrkovat celou podlahu, ale jen ty opravované kousky, případně různé vyštípnuté a podobně. To co je dobré nechat a pak celé natřít. Napadlo mi něco, jako jsem viděl opravovat betonové podlahy ve výrobních halách. Tam to zamazali takovou černou hmotou, přikryli plechem a druhý den se skoro nepoznalo že se tam něco dělalo.
Nebo jestli se na to místo těchto oprav a barvy nedá natahnout něco lepšího. Viděl jsem podlahy z nějaké pryskyřice s křemičitým pískem či co to bylo. To už vůbec nemám představu.Hrozně to smrdělo, ale bylo to luxusní :-)

Aha. Teď už jsem to pochopil správně. Osobně nejsem zastáncem takového flikování, raději bych stěrkoval celoplošně a pak aplikoval nátěr. Tím ale samozřejmě nechci tvrdit, že to nejde. Naopak. Pochopitelně by byl nesmysl třeba u plochy 100 m2, kde je vada na 2 m2 stěrovat celou plochu. U poškození dosahující 1/3 - 1/2 plochy bych přemýšlel a nad 50% není o čem diskutovat. Když už nic jiného, získáte celoplošnou stěrkou jednotný podklad pod nátěr. Stejná savost, stejná přilnavost, rovnoměrné schnutí v celé ploše.
Nátěr, který máte na mysli je určitě ze škatulky epoxidových – polyuretanových nátěrů a stěrek. Ty pravda při provádění smrdí jak bolavá noha. Taky jsem se s nimi ve své praxi ještě pořádně nesetkal. Vždycky (asi 3x)jsem se dostal až k hotovému, takže bohužel nemohu podat směrodatnou informaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru