Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Musí se dávat pod plovoucí podlahu Fólie?

Ahoj, slyšel jsem několik názorů, jak pokládat laminátovou plovoucí podlahu. Ale stále si nejsem jistý, jak na to. Chci ji pokládat na beton, který je už přes rok a půl hotový, a myslel jsem, že na ten beton položím 3mm podložku a pak hned tu plovoucku. Nevím, jestli tu fólii proti vlhkosti musím použít. Díky za Vaše rady. BIZUN

Předmět Autor Datum
proti vlhkosti? ta už tam není, minulý týden jsem dal ekoflex 5 mm a plovoučku, krásná rychlá práce.…
milan.cukrar 09.12.2009 21:30
milan.cukrar
Folii proti vlhkosti pod plovoucku??? Mozna nejsem uplne v obraze ale o takove folii jsem jeste nesl…
DKK 10.12.2009 11:19
DKK
Zalezi na podklade, ale kde jsou problemy s vlhkosti mela by se ta folie pry davat urcite. Tak jsem…
bizun 10.12.2009 11:39
bizun
Fólii proti vlhkosti jsem taky neslyšel. Možná je to něco nového každopádně, co já vím tak se dává m…
Kamikaze591 10.12.2009 13:18
Kamikaze591
Když jsem ji pokládal naposledy,měl jsem půjčený z prodejny kde jsem kupoval podlahu měřič vlhkosti.…
Miloš007 10.12.2009 13:37
Miloš007
jestliže je hydroizolace v pořádku, není třeba další folii proti vlhkosti. poslední
milan.cukrar 10.12.2009 15:49
milan.cukrar

Fólii proti vlhkosti jsem taky neslyšel. Možná je to něco nového každopádně, co já vím tak se dává mirelon, ten vyrovná jen velmi malé nerovnosti nebo pak hobra. Ale ta je několinásobně dražší. Jinak v obýváku máme pod podlahou písek, žádný problém, opravdu, ale...poradil jsem to známému a ten když to udělal tak mě chtěl přizabít protože jak chodil tak mu to vydávalo skřípavé zvuky. Takže se chci zeptat dával jste taky někdo písek?

Když jsem ji pokládal naposledy,měl jsem půjčený z prodejny kde jsem kupoval podlahu měřič vlhkosti.Podlaha byla asi půl roku nově vybetonovaná.Naměřené hodnoty byly v pořádku,ale byla mi raději doporučena také fólie.Hlavně by se prý měla dávat v rodinném domě v přízemí,kde je možnost vlhkosti od spodu.Dává se pod celou plochu aby okraje byly přes sebe.Ty okraje se přelepí lepenkou.Musí být vyvedena asi tak 2 cm na zeď.Nebude to vidět,protože to schovají lišty.Vlhko které se může dostat z čerstvého nebo vlhkého betonu nebo ze sklepa,se tímto nedostane na plovoucí podlahu,ale vzlíná při zdi.Udělal jsem několik podlah,tuto fólii jsem použil jen jednou v tomto případě.Jsou to asi 2 roky,podlaha je jako nová :-) M.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru