Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tapetovani interieru

Zdravim Vas,

chtel jsem se zeptat jaky je postup pri tapetovani? konkretne mi jde o to, ze bych na casti steny chtel mit tapety a na jine casti pouze barvu. Tapety by se meli lepit na napenetrovanou zed, ovsem nejsem si jist zda je prave v tomto byte penetrace provedena. Momentalne je v pokoji na zdi nejaka oranzova barva a ja bych chtel pokoj vymalovat hnedou. Je tedy mozne na tuto oranzovou nanest penetraci (nejspise bude stacit pouze na mista, kde budou tapety) a pote pokoj vymalovat? na cast steny kde budou tapety barvu davat nebudu (penetraci ano) a pote je tam prilepim. Seskrabavat dosavadni omitku se mi moc nechce, tak snad je takovyto postup spravny. V pripade ze ano, jakou penetraci doporucite?

diky Vam za nejake zkusenosti s tapetovanim ve starsich bytech

ps. pote se jeste trosku bojim toho, aby zpoza tapet nebyla videt lehce oranzova barva, takze mozna ve finale bude lepsi cely pokoj vymalovat (i na mistech kde budou tapety)... co myslite?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
S tapetováním mám bohaté zkušenosti.Nejprve je nutné si práci důkladně připravit. Pokud nechceš tape… poslední
jabra 20.11.2009 23:42
jabra

S tapetováním mám bohaté zkušenosti.Nejprve je nutné si práci důkladně připravit.
Pokud nechceš tapetovat celý interiér,musíš připravit záchytnou plochu pro ukončení tapetované stěny.Kout,v němž bude tapeta ukončena,se musí zpevnit,nejlépe odstraněním starých maleb a nanesením akrylového tmelu.Plochu pod tapetou v podstatě není nutno penetrovat.Musí se jen zbavit všeho,co nad povrch vyčnívá.Okolo stropu je velmi výhodné nalepit polystyrenové ozdobné lišty,ty vytvoří rámec stěny u stropu a rovinu,od níž klademe pás tapety.Jinak je nutno i okolo stropu kout zpevnit akryl tmelem.Tapetu rozměříme tak,že začneme lepit od nejbližší kolmice ,dveřního otvoru.Pás tapety naneseme lepidlem pomocí válečku na malování a složíme dovnitř na čtvrtiny.Necháme 10 min odležet,nasadíme okraj ke stropu a rozložíme první polovinu,a důkladně,nejlépe tvrdší molitanovou houbou,přitlačíme na stěnu a vytlačíme všechny bubliny.
Musím ještě dodat,že předem na zdi mám připravené zpevněné pásy finální stěrkou pod očekávanými spoji pruhů tapety.Pokud je tapeta barevná,je tento pruh nabarven barvou tapety.To kvůli tomu,aby případné rozestoupení pruhů při vysychání neprosvítalo.
Toto úsilí je určeno pro tapety Vinylové a Papírové,včetně tapet Raufaser.
Pokud se rozhodneme pro tapety Vlies,celou technologii lepení musíme obměnit.
To tedy příště.
JABRAKA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru