Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kombinovaný bojler - neproudí topná voda

Zdravím a prosím o radu. Po malé úpravě topení (výměna radiátoru a přehození expanzky na vratnou větev-systém samotížný) se nechce proudit topné vodě z bojleru - takže se voda v bojleru neohřívá - do bojleru jde horká, ale vratná trubka z bojleru teplá není. Ne však pokaždé - asi 2x se povedlo, že se ohřála. U bojleru byl osazen automatický odvzdušňovací ventil, který po napuštění nefungoval, vyměnil se za nový. Zkoušela jsem včera zavřít většinu radiátorů, aby šlo vše pouze do bojleru, ale ani to nepomohlo, málem se uvařil kotel. Už nevím co s tím. Jestli je někde za bojlerem vzduchový pytel, který by nešel protlačit... Jediné, co mě ještě napadlo, vypustit vodu a napustit to znovu. Co vy na to? Díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Presne tak, máš tam vzduch. Nie je nutné znovu vypúštať system. Podľa konkrétnej situácie, ako je pr…
Joseph 21.10.2009 09:05
Joseph
No ještě ráno mě napadlo uzavřít ventil na přívodu topné vody (topení již studené) do bojleru a povo…
diblik75 21.10.2009 09:27
diblik75
Automatický odvzdušňovací ventil je citlivý na znečistenie, ak je možné ho demontovať a vyčistiť, ur…
Joseph 21.10.2009 12:45
Joseph
Ráno jsem jej demontovala a předpokládala jsem, že z trubky poteče voda, ono ale nic. Tak jsem ho za… poslední
diblik75 21.10.2009 13:39
diblik75

Presne tak, máš tam vzduch. Nie je nutné znovu vypúštať system. Podľa konkrétnej situácie, ako je prevedená montáž, mnohokrát postačí uzavrieť ventil na prívode, povoliť armatúru za ventilom ako sa pripája na bojler, maticu na šrúbení o jeden - dva závity, pohnúť prívodom a počkať kým tlak vody z vratnej strany nevytlačí vzduch. No opatrne, viac tú maticu nepovoľuj, ak je pnutie na potrubí a podarilo by sa ti uvoľniť ju celkom, rozpojilo by sa potrubie a pravdepodobne by si nedokázala sama pod prúdom vody znovu závit zachytiť. Stres robí svoje. Pre istotu, nerob to sama a ak je voda v systéme nad 40 st.

Ráno jsem jej demontovala a předpokládala jsem, že z trubky poteče voda, ono ale nic. Tak jsem ho zase vrátila zpět. Před chvílí o polední pauzu jsem jej sundala znovu, u bojleru zavřela kohout na přívodu topné vody (odvzdušňovák je až za ním) a šla ke kotli napouštět vodu a myslela jsem, že se to profoukne, nestalo se - voda přibyla pouze v expanzce. Tak jsem ještě zkusila prstem vytvořit proti vodě tlak na trubce, na které je odvzdušňovák umístěn a najednou vodotrysk :-). Takže předpokládám, že už to bude OK, tedy doufám. Díky moc za cenné rady, kterých není nikdy dost. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru