Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Provetravana fasada - EPS vs. vata - akorat muziky za akorat penez

Ahoj kutilove

kdo mate zkusenosti se stavbou provetravane fasady?

Puvodne jsem chtel delat polystyren ale jelikoz se jedna o starsi dum, ktery jsem teda nechal podrezat, vsichni mne premlouvaj na vatu. Jelikoz je vata priserne draha (nejenom vata ale i spotreba lepidla je silena) napadlo mne to nalupat na tu zed ne na lepidlo ale mezi late, resp. do takoveho rastru z koliku.
Pro lepsi predstavu juknete na odkaz http://svepomoci.info/redaction/article/36-Teplo-d omova-III-.aspx tam je to nafocene vyborne.
Vatu jsem se rozhdl pouzit ISOVER ORSIK i kdyz vyrobce doporucuje UNI ... inu i tady uvitam nazor, samozrejme bojuji s penezma ...

... cim to pak zakryt ??? OSB a omitka? Palubky? Drevo?
Kdyby me chtel nekdo predem varovat :-)

sem s tim !!!

DKK

Předmět Autor Datum
Ja mam na baraku fasady, ale uznavam, nemusi se to kazdymu libit, nehodi se to vsude a taky to neni…
bahno 20.10.2009 12:24
bahno
Ahoj, nemel bys nahodou fotku toho souseda? (teda jeho fasady samozrejme :-) To drevo neni spatny na…
DKK 20.10.2009 13:05
DKK
Když je to podřezané, není problém s polystyrenem. Nekomplikujte to.
kejki 20.10.2009 16:27
kejki
DKK, zapoměňte a provětrávanou fasádu. Sice to máte ke mě moc daleko, ale já mám Váš příklad. Podříz… poslední
milan.cukrar 20.10.2009 21:45
milan.cukrar

Ja mam na baraku fasady, ale uznavam, nemusi se to kazdymu libit, nehodi se to vsude a taky to neni uplne levny. Soused treba pouzil na budku(ale planuje to i na barak) prkna 10x2.5, jenom si je nechal vohoblovat, hrany vojel frezkou a namoril, nejdriv Bochemitem a pak nejakou barvou. Sazel je tam s 5mm mezerou a vypada to taky moc hezky. Spis si myslim ze zasadni otazka je jak ma ten barak vypadat a pak teprve resit jak k tomu dojit za rozumny prachy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru