Předmět Autor Datum
brčko pomůže jen na chvíli, protože se to znova ucpalo. Potraviny v papírech nedávat k zadní stěně,…
lk 16.10.2009 11:23
lk
Mne to taky mrzne v otvoru pro vytékaní kondenzu a není to ucpaný ani plesnivý (sere mne ta Whirpool…
Otmar 02.07.2014 21:26
Otmar
Vtip je v tom, že já tu vodu neodsávám, ale do stříkačky vodu naberu, stříknu ji do odtokového otvor… poslední
Zderadíček 07.07.2014 22:32
Zderadíček
Měl jsem stejný problém, brčko a špejle pomáhaly na chvíli, potom byla lednice opět plná vody. Jedno…
imaster 16.10.2009 12:05
imaster
V některých případech prostě jen přetéká ta nádobka, do které ústí hadice.
Kurt 16.10.2009 14:12
Kurt
tak tenhle prispevek a problem me zcela naplnuje ... tenhle problem resim uz pres pul roku, furt tam…
DKK 16.10.2009 19:41
DKK
Nechtěl bych být tím kolegou s držkou v lednici, když tam z plných plic zaduješ.
Filuta 07.07.2013 00:12
Filuta
Ahoj, tak po jednom dni muzu statecne prohlasit ze to profouknuti ze zadu absolutne pomohlo ... jiz…
DKK 17.10.2009 18:22
DKK
Nekupujte chladničky znacky Whirlpool a mate po problémech holky. Ja jsem mnel tu samou starost a to…
Mráziček 01.04.2013 12:59
Mráziček
další důvody, proč z ledniček teče voda: 1. někdo dává do lednice ještě horké jídlo (polévky, omáčky…
náhodný 01.04.2013 17:41
náhodný
Tákže mi tekla lednička Whirpool stará 13 let a vyřešil jsem to tím že jsem si ucvaknul 1,5 m drátu…
Moudrý člověk 06.07.2013 21:29
Moudrý člověk

brčko pomůže jen na chvíli, protože se to znova ucpalo.

Potraviny v papírech nedávat k zadní stěně, neboť tam papír cyklicky přimrzá, když se potravina vyndá, přimrzlý papír zůstane na zadní stěně, kde po rozmrznutí pomalu sklouzne k odtokovému otvoru(ten prošťoucháváš brčkem) a zase ho ucpe.

Mne to taky mrzne v otvoru pro vytékaní kondenzu a není to ucpaný ani plesnivý (sere mne ta Whirpool-ka a nevím si rady. Tak blbou lednici jsem jeste nemel.
Raz za tejden odsajem vodu injekcni strikačkou a kaslu na to ....podle mne výrobce je blbej ( tesnení je OK !

Měl jsem stejný problém, brčko a špejle pomáhaly na chvíli, potom byla lednice opět plná vody. Jednou jsem se v hospodě dozvěděl od servisáka přes lednice radu, která ač velice jednoduchá, pomohla.
Lednici odstavit od zdi, vzadu najít druhý konec hadice. Většinou končí v takové plastové misce na motoru, aby se jeho teplem voda odpařovala do prostoru. Hadici oddělat a.... pořádně do ní fouknout klidně i několikrát. Doporučuji kolegu, který bude v lednici mít u té odtokové dírky hadr (neucpávat) a ty velice nechutné věci z hadice bude chytat, ať nemusíte celou lednici mýt. Po profouknutí uvést vše do původního stavu a do dírky srříknout trošku sava proti plísním jako prevenci.

tak tenhle prispevek a problem me zcela naplnuje ... tenhle problem resim uz pres pul roku, furt tam lupu pivo a furt musim utirat tu louzi. Dneska v praci me napadlo to najit a profouknout ... ze to uz napadlo nekoho predemnou ctu az ted. Nevim nakolik to pomohlo ale vyfouknul jsem z toho pekny bordel ... pritelkyne rikala ze je to nechutny ... ja to nevidel, foukal jsem ze zadu :-) nic mene doporucuji, myslim ze to pomuze ... zatim teoreticky, kdyz tak za dva dny napisu jak to pomohlo ... :-) helso dne - foukat foukat foukat :-)))

Nekupujte chladničky znacky Whirlpool a mate po problémech holky. Ja jsem mnel tu samou starost a to hned po zaruce a hodne jsem se nasral...je to šajze výrobek to mi veřte, konstruktera tohoto typu chladničky bych do ni nejradeji zavrel.. a to myslim doslovne. Nic jinýho bych mu nepral, jenom at dela na co má a nefušuje čemu nerozumí. :-(

další důvody, proč z ledniček teče voda:
1. někdo dává do lednice ještě horké jídlo (polévky, omáčky, atd.,) nepočká, až to vychladne na pokojovou teplotu a pak se to vypařuje vevnitř a než to zmrzne, tak to kondenzuje a někde teče a navíc to není lednička, ale chladnička, teplota bývá vyšší než 0°C, mráz je jen na chladicích plochách a v mrazničce
2. netěsnící dvířka - někdy už netěsnící guma po celém obvodu, někdy zase škvíra mezi dvířky a skříní způsobená zkřivením kostry když lednice nestojí rovně
3. nejkurioznější závada, kterou měl kolega: vadný dveřní spínač vnitřního osvětlení, ani při zavření dvířek se v lednici nezhasla malá (snad asi jen 15W) žárovička osvětlení a po zavření dvířek vevnitř pěkně topila a protože byla zavřená dvířka, nikdo neviděl, že se vevnitř svítí i po zavření dvířek :-)

Tákže mi tekla lednička Whirpool stará 13 let a vyřešil jsem to tím že jsem si ucvaknul 1,5 m drátu a preložil jsem ho 1/2 ty dvě 1/2 jsem smotal a strčil jsem to do vnitřku ledničky a projel jsem to.. Potom se ta lednička "vysrala" vyletělo z toho něco hnědého a já to vylil... Tímto mám problém vyřešen :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru